Kommunikationskoordinator Ole Fredslund Gudmundsen, Varde,

Kommunikationskoordinator Ole Fredslund Gudmundsen, Varde,

Varde-frivillige til royalt haveselskab

H.C. Jensen og Ole Fredslund Gudmundsen er repræsentanter for de mange frivillige i Varde Kommune ved Kongehusets haveselskab på Fredensborg Slot 19. juni.

Af
Kim Schou

Frivillige fra hele landet er inviteret til kongeligt haveselskab på Fredensborg Slot 19. juni. Med invitationen vil regentparret ifølge hofmarskalatet anerkende "Det frivillige Danmarks" store indsats, og blandt gæsterne er også to frivillige fra Varde Kommune.
Det er H.C. Jensen og Ole Fredslund Gudmundsen, og det er Varde Kommune, der har valgt dem som repræsentanter for det frivillige arbejde i udviklingsrådene og amatørscenen 7-Kanten:
- Vi har i Varde Kommune rigtig mange spændende tiltag, hvor foreningslivet og den frivillige indsats fylder meget, og det har været svært at indsnævre kredsen af gode og oplagte kandidater til kun to repræsentanter, men vi er nået frem til, at udviklingsrådene og 7-kanten er stærke udtryk for frivilligheden i Varde Kommune, siger borgmester Gylling Haahr.
Både regentparret, kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte deltager i haveselskabet. Gæsterne er repræsentanter for det frivillige arbejde i idrætsforeninger, kulturliv, boligområder og lokalsamfund, spejderbevægelsen, humanitære og sociale organisationer og foreninger, og andre som har gjort en særlig frivillig indsats.
Næsten hver anden voksne dansker er engageret i en eller anden form for frivilligt arbejde, og det er ifølge hofmarskal Ove Ullerup denne store indsats, regentparret gerne vil anerkende:
- I Danmark er der en lang og fin tradition for frivilligt arbejde. Historisk set har den frivillige sektor været med til at udvikle det danske samfund. Gennem frivilligt arbejde skabes stærke fællesskaber på tværs af generationer og social baggrund, lyder begrundelsen.

FAKTA:

H.C. Jensen
Den tidligere skoleinspektør H.C. Jensen, Janderup, var med til at udvikle Varde-modellen med ni lokale udviklingsråd, der blev dannet som led i kommunesammenlægningen. H.C. Jensen har indtil for nylig været formand for udviklingsrådet Varde Opland, han var også med til at sikre Janderup titlen Årets landsby i Danmark i 2009. H.C. Jensen blev kåret som Årets Vardenser i 2010. Han har i mange år arbejdet med udvikling som landdistriktskonsulent for Landdistrikternes Fællesråd og repræsenterer Varde Kommune i det to-årige nordiske udviklingsprojekt "Aktive Ildsjæle i Norden", som i disse dage bliver afsluttet i Janderup.

Ole Fredslund Gudmundsen
Kommunikationskoordinator Ole Fredslund Gudmundsen, Varde, repræsenterer 7-kanten – den vestjyske amatørscene, som hvert år opfører Varde Sommerspil for 30.000-35.000 tilskuere under åben himmel i Arnbjerganlægget i Varde, og også byder børn og voksne på teater i vintersæsonen i Janderup. Han er en af amatørscenens bærende skuespillere og har gennem tiden varetaget mange organisatoriske opgaver i foreningen. I sommer står han igen på Friluftsscenen i Arnbjerg. Denne gang som oberst Pickering i My Fair Lady.

Publiceret 18 June 2012 06:00