Teaterbygningen i Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Teaterbygningen i Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Fremtidens kulturhus på udstilling

Idékonkurrencen har givet 16 bud på funktionerne i fremtidens kulturhus i Køge.

Af
Martin Rasmussen

KØGE: Teaterbygningens dage som Køges kulturhus er forbi, når Køge Kyst-byggeriet for alvor tager fat, og nu begynder arbejdet på at finde ud af, hvordan byens nye kulturhus skal udformes.
Torsdag i denne uge åbnede udstillingen "Fremtidens Kulturhus" i rådhusarkaden. Her kan alle interesserede i den kommende tid se i alt 16 forslag, som er indsendt i forbindelse med den åbne idékonkurrence, og som nu skal bedømmes af en dommerkomité med borgmester Marie Stærke i spidsen.
Planen er, at dommerkomiteen med borgmester Marie Stærke i spidsen skal afslutte bedømmelsen den 27. juni, så resultatet af konkurrencen vil foreligge allerede inden sommerferien. De vindende navne og de indkøbte ideer fra konkurrencen offentliggøres samme dag.
Forslagene leverer ikke bud på, hvordan det endelige byggeri kan se ud. I første omgang skal de give svar på, hvilke funktioner og oplevelser det nye kulturhus skal byde på. Efter sommerferien følger en decideret arkitektkonkurrence, hvor der fokuseres på udformningen.
Ifølge Marie Stærke er man endnu et stykke fra at kunne give et bud på en tidsplan for byggeriet, men hun fortæller, at man håber at kunne have det nye kulturhus klar, når Teaterbygningen rives ned.
- Jeg vil meget gerne undgå et slip. Det har meget høj prioritet, siger hun.
Udstillingen i Rådhusarkaden vil fortsætte hen over sommeren og forventes at slutte den 13. august.

Publiceret 22 June 2012 10:00