Det Færdige vinderbillede, der sikrede Thomas Vang titlen som Esbjergs uofficielle bymester i graffiti.

Det Færdige vinderbillede, der sikrede Thomas Vang titlen som Esbjergs uofficielle bymester i graffiti.

SE BILLEDERNE:

Thomas sprayede sig til pokal

Hele tyve deltagere kæmpede om at blive den uofficielle bymester i graffiti, en konkurrence arrangeret af Tobakken, SSP-Esbjerg og kunstneren René Holm

Af
Af Susanne Dige Krebs

"Jeg kredsede rundt om de bokse igen og igen, og det var uhyggeligt svært."
Sådan lyder det fra Esbjerg-kunstneren René Holm, der var dommer til Esbjergs uofficelle bymesterskab i Graffiti på pladsen foran Tobakken i Esbjerg i lørdags.
Vejret var perfekt for de mange deltagere, og stemningen var tyk af både spraymaling og intern konkurrence.
"Jeg blev ved med at vende tilbage til otte billeder, som jeg syntes var specielt gode, men det endte med at være billede nummer ni, der løb af med sejren," fortæller René Holm, der selv har prøvet at blive kåret til bymester i Graffiti tilbage i 1985.
Vinderen blev Thomas Vang fra Esbjerg, der havde skabt et billede, hvor det var detaljerne og evnen til "spraycontrol", der gjorde udslaget.
"Jeg skulle ellers have haft en meddommer, men han ringede mig op fredag og fortalte, at han sad i fængsel i Norge, hvor han var blevet taget for graffiti," griner René Holm, der så måtte tage ansvaret for udvælgelsen helt selv.
Thomas Vang vandt, foruden æren, også en pokal, designet af René Holm, samt et gavekort på 1500 kroner til Cityforeningen og otte billetter til Tobakken.

Thomas Vang i gang med at male sit vinderbillede.

Thomas Vang i gang med at male sit vinderbillede.

Publiceret 20 August 2012 14:00