Man er ikke i tvivl, når Olaf Eller står på sidelinjen. Den lidt hæse stemme runger højlydt gennem hallen under hver kamp.

Man er ikke i tvivl, når Olaf Eller står på sidelinjen. Den lidt hæse stemme runger højlydt gennem hallen under hver kamp.

ISKOLDT TEMA:

Olaf ser lyst på EfB Ishockeys fremtid

Han er kendt for at være hudløs ærlig. Og derfor kan det kun glæde, når Olaf Eller siger, at fremtiden for EfB Ishockey ser rigtig, rigtig lys ud.

Af
Rune Weitling

Man er ikke i tvivl, når Olaf er i hallen. Med sit halvlange hår, lidt flamboyante stil og ikke mindst kraftfulde og halvhæse råb fra bænken, er han ikke til at tage fejl af. Og nå ja, så skiller den ærkekøbenhavnske dialekt sig da også lidt ud her i det vestjyske. Men langt de fleste er enige om, at det er på den gode måde. For Olaf har hjertet med i hockeyen. Det har han haft det alle dage. Både som aktiv spiller, men så sandelig også som træner. Et job, som han nu bestrider i det vestjyske.
"Jeg synes, det er enormt spændende at arbejde i Esbjerg. Der er en super hockeykultur her, og så har vi et hold med mange unge spillere, som - sammen med resten af holdet - skal forsøge at gøre det bedre end de seneste år. Jeg arbejder meget med indstillingen, hvor vi skal have mere vindermentalitet og hårdt arbejde," siger Olaf Eller.

Flere skal lave mål

Cheftræneren ser med fortrøstning på den kommende sæson, men han er også på det rene med, at det bestemt ikke bliver let.
"Som jeg ser det, så er der en del hold, som er bedre end sidste år, mens der er enkeltse som er marginalt dårligere. Det bliver tæt i år, men vi skal i slutspillet, og så må vi se, hvad det ender med. Men målsætningen er top 4, det tør jeg godt sige," lyder det fra Olaf Eller, som på spørgsmplet om, hvordan det så skal ske, svarer:
"Vi skal have mere kontinuitet. Det lyder enkelt, men vi skal ganske enkelt lave flere mål end sidste år, og der er flere som skal lave dem. Det er blandt andet udlændingene, Esben Nielsen og Holgaard, som, jeg mener, særlig kan gøre sig gældende her. Derudover skal vi være bedre i forsvarsspillet," siger Olaf Eller, som altså ser ud til at have opskriften på en succes-sæson klar.

Publikum betyder meget

Olaf Ellers mange år i gamet gør også, at han er meget bevidst om, hvad der kræves af et professionelt hold i dag. Og at man som hold i høj grad har for behov for at have nogle i ryggen. Og her tænker han ikke på modstanderen, men på tilskuerne. Og han erkender i samme moment, at de esbjergensiske tilskuere har "lidt stående i banken".
"Publikums opbakning betyder utrolig meget. Jeg husker det selv, og jeg ved, hvor meget det kan løfte et hold, når publikum er med. Samtidig kan det også virke intimiderende på modstanderne. Men opbakning kommer ikke af sig selv, og derfor er det også, at jeg prædiker hårdt arbejde. Det skal vi som minimum levere i hver kamp," lyder det fra Eller, som igen kommer ind på de unge spillere:
"Det er klart, at de skal have en særlig opmærksomhed og have lov at begå fejl. De viser til gengæld en enorm entusiasme og ildhu, som er godt for holdet. Og når vi vælger at tage de unge med, så skal vi også turde spille med dem, og det arbejder vi meget på."

En lyd fremtid tegner sig

"Projekt Vores Spiller" er stadig i gang, og man er pt. tæt på 150.000 kroner med en målsætning om at nå 200.000 kroner. Bestemt ikke urealistisk, og derfor er Olaf Eller og resten af trænerteamet da også begyndt at scoute efter en spiller.
"Du får mig ikke til at sætte navne på, og vi har faktisk også flere spillere i kiikkerten. Jeg vil dog godt afsløre, at det enten bliver en forvsarsspiller eller en angrebsspiller," siger Olaf Eller, som er selvsagt er glad "Projekt Vores Spiller". I det hele taget er han glad for at være i EfB Ishockey, som han spår en lys fremtid:
"75 procent af vores spillere er under 24 år. Det betyder alt andet lige, at vi over de næste år bliver bedre og bedre. Jeg mener virkelig, at det ser rigtig, rigtig godt ud."
Og når Olaf Eller siger det, så er det ærlig snak.

Publiceret 27 September 2012 15:30