"Skal vi ud og købe nye spillere, så skal det være toppen af poppen. Ellers skal vi satse på vores egne talenter. Dem, der har hjertet i Esbjerg. Det er min holdning," siger Kjeld Vogt, som sammen med resten af Granly Gruppen gennem mange år har været en vigtig sponsor for EfB Ishockey.

ISKOLDT TEMA:

Kjelds hjerte ligger i hockeyhallen

Gennem mange år har Granly Gruppen støttet ishockeyen i Esbjerg. Det er sket med hjerne og især hjerte, men nu skal resultaterne meget gerne snart komme

Af
Rune Weitling

Hans hjerte banker for holdet og for sporten. Det er der slet ingen tvivl om, og han lægger bestemt heller ikke skjul på det. Men selv om Kjeld Vogt har varme følelser for byens ishockeyhold, så er den administrerende direktør hos Granly Gruppen heller ikke blottet for den kolde realitetssans.
"Vi vil naturligvis ikke blive ved med at sponsorere uden resultater, så derfor skal der leveres denne sæson."
Det er ærlig snak fra Kjeld Vogt, som for få år siden valgte at investere i stadionnavnet, så hockeyhallen i dag hedder Granly Hockey Arena. I det hele taget har Granly gennem årene sponsoreret en del til ishockeyen i Esbjerg, ligesom der for år tilbage også er givet trommer og sponsoreret busser til fanklubben.

Snak på værkstedet

Kjeld Vogt og Granly får da også noget igen for de mange penge. Eksempelvis kender mange virksomheden gennem sponsoratet, der er stolthed i virksomheden over støtten og den engelske ejer var glad, da han hjemme i England sad og så eksponeringen af stadionnavnet i forbindelse med Curling VM for kvinder.
"Og så er vi bare bidt af ishockey hernede. Snakken går på værkstedet og sammen med kunderne, og derfor gør det også ekstra ondt, når jeg ser på den svindende opbakning til holdet," siger Kjeld Vogt, som fra sin vante plads i hockeyhallen de senere år har kunne konstatere, at der kommer færre og færre tilskuere.
"Og det skal vi virkelig have gjort noget ved. Derfor støtter vi fortsat sporten og bakker op om både træner, bestyrelse, kickstartgruppe og andet," siger Kjeld Vogt, der også selv har gjort en aktiv indsats i den forbindelse.

Alle bør bakke op

For et lille år siden samlede Kjeld Vogt således 12-14 af byens gamle fiskere til mad og brændevin på Sydvesten, og her dannede man foreningen "Silden Lever", som siden har sendt penge og opbakning i ishockeyens retning.
"Fiskeriet og ishockeyen har alle dage hængt sammen, så det var naturligt. Men nu skal vi også til at have lidt igen. Jeg mener, at alle i Esbjerg godt kan acceptere at se holdet tabe, men vi vil fandme se spillerne kæmpe for det. Men når det er sagt, så vil vi jo alle gerne opleve gode resultater og sejre igen. Det er dét, der får folk i hallen, så enkelt er det," lyder det fra Kjeld Vogt, som er sikker på, at Olaf Eller er manden, der kan føre holdet op i toppen af dansk ishockey igen.
"Han er en mand, der skaber lidt kolorit, og så tænker han ishockey hele tiden. Men han kan naturligvis ikke gøre det alene, ligesom ingen af vi andre kan. Det er derfor, det er så bidende nødvendigt, at alle vi, som gerne vil se et hold i toppen af dansk ishockey de kommende år, står sammen nu. Tiden er til, at vi skal have genfødt sporten her i Esbjerg. Vi kan ikke klare mange flere magre år, så min opfordring er, at alle, som har den mindste interesse i ishockey, nu kommer og hjælper vores unge hold," lyder det fra Kjeld Vogt.

Publiceret 28 September 2012 16:00