Jeppe Kjær kroner en flot første halvleg med at score til 2-0 på Anders Kaaghs oplæg. (Foto. JCJ).

Jeppe Kjær kroner en flot første halvleg med at score til 2-0 på Anders Kaaghs oplæg. (Foto. JCJ).

Køge væk fra nedrykningspladserne

Vandt fortjent søndagens hjemmekamp mod FC Fredericia med 3-1.

Af
Per Møller

FODBOLD: Optimismen var tilbage hos HB Køge efter sidste søndags 2-1 sejr over Brønshøj. Derfor skulle en ny sejr hentes hjem søndag eftermiddag hvor rækkens nummer to, FC Fredericia gæstede SEAS NVE Park.
Og HB Køge fik hvad de gik efter. I overværelse af skuffende få - 703 tilskuere - hev svanerne en sejr på 3-1 i land over et Fredericiahold de rnok havde mest spil, men hvor hjemmeholdet var lynende farlige i kontraspillet, bl.a. takket være den vanvittigt hurtige Jeppe Kjær, der voldte de store Fredericia-forsvarere masser af kvaler.
Allerede efter 7 minutters spil gik der et chock gennem publikum da Bo Storm humpende måtte forlade banen og lade sig udskifte med Fabinho, der også var tilbage efter en længere skadespause.
Heldigvis ser det ud til, at Bo Storms skade "kun" er et slag på anklen, men nærmere unbdersøgelse vil vise skadens rette omfang.
Kampens første chance kom til gæsterne i det 9. minut, men Morten H. Jensen, der stod en aldeles fremragende kamp i HB Køge målet fik reddet.
Og i det 16. minut blev der taget hul på målscoringen. Anders Kaagh nåede høest til Vito Hammershøy-Mistratis hjørnespark og pandede læderet i nettet.
Fem minutter senere var gæsterne tæt på en udligning på et hovedstød fra nært hold, men Morten H. Jensen hed en klasseredning ud af ærmet og fik vippet bolden til hjørnespark. Morten H. Jensen var også på sin plads efter en halv time, da en Fredericia-spiller slap alene igennem.
De sidste minutter af første halveg afgjorde HB Køge så kampen med to mål indenfor et minut.
Først straffede Anders Kaagh og Jeppe Kjær lidt sløset jysk forsvarsspil. Anders Kaagh slap fri og spillede bolden ind til Jeppe Kjær der havde let ved at sætte sidste fod på bolden.
Mindre end et minut senere var Jeppe Kjær igen i centrum da han efter at have drevet gæk med Fredericia-forsvaret spillede bolden ind i feltet til Vito Hammershøy-Mistrati, der sendte bolden i nettet til pauseføringen 3-0.
I anden halvleg fortsatte FC Fredericia med at have mest spil, men HB Køge var hele tiden lurende på de lynhurtige kontraer, som de dog ikke lykkedes så meget med som i første halvleg.
Lidt spænding kom der tilbage i kampen efter et kvarters spil af anden halvleg da Andrei Sidorenkov scorede på et frisrak fra kanten af straffesparksfeltet. Bolden blev rettet af i forsvarsmuren og snød Morten H. Jensen.
Få minutter senere begik HB Køge-keeperen sin første - og vel eneste fejl - i kampen, da et højt indlæg totalt snød ham - måske har den kraftige vind spillet et puds - men til alt held for Jensen og HB Køge blev bolden sparket væk på mållinjen.
FC Fredericia havde igen en stor chance et kvarter før tid, men Morten H. Jensen klarede fra en helt fri jysk angriber.
Godt to minutter før tid stod Jeppe Kjær for kampens måske bedste detalje, da han modtog bolden midt på egen banehalvdel. Herefter satte han turboen på og afdriblede et par jyske forsvarsspillere inden han i fuld sprint kanonerede bolden på trekantsammenføjningen.
Mere skete der ikke i kampen hvor HB Køge stille og roligt kørte den anden sejr i træk hjem og dermed hoppede væk fra nedrykningspladserne, der nu indtages af AB og FC Hjørring.
Netop AB er HB Køges næste modstander på søndag den 7. oktober i Gladsaxe Idrætspark. En meget vigtig kamp for begge parter.
HB Køges hold mod FC Fredericia:
Morten H. Jensen, Nigel Marples, Christian Traoré, Andreas Sørensen, Thobias Ndungu, Vito Hammershøy-Mistrati, Andreas Baes, Lee Rochester Sørensen (82.: Nikola Saric), Bo Storm (8.: Fabinho.: 46. Marcel Rømer), Anders Kaagh og Jeppe Kjær.

null

Publiceret 30 September 2012 17:30