Heidi Pedersen og resten af EfB Ishockey Support går med tanker om at lave en sang til

Heidi Pedersen og resten af EfB Ishockey Support går med tanker om at lave en sang til "Silden Lever" foreningen for at vise deres taknemmelighed til gruppen. I det hele taget satser man på at skabe en mere festlig ramme i Granly Hockey Arena i fremtiden.

ISKOLDT TEMA:

"Jo, det har da været rigtig hårdt"

Heidi Pedersen er formand for EfB Ishockey Support. Hjertet brænder for hockeyen, men hun erkender, det har været mere end almindelig koldt i hallen de senere år.

Af
Rune Weitling

Man kan godt se, at det er et lidt opgivende smil, hun sender. Et typisk spørgsmål fra en journalist, som burde kende svaret på forhånd. Men et åbent spørgsmål som: "hvordan har det været at være fan af EfB Ishockey de senere år?", er nu engang måden, hvorpå man får svar.
"Jamen det har da bestemt ikke været så sjovt som før i tiden. Det har været rigtig hårdt. Der har været meget modgang, og det har vi kunne mærke i fanklubben. Før var vi godt 200 medlemmer, men de sidste 2-3 år er det bare gået ned, og sidste år var vi 47."
Ordene kommer fra Heidi Pedersen, der er formand for EfB Ishockey Support, og det må siges at være kolde fakta i en sport med is som underlag. Selv har hun været med i fanklubben i 12 år, de seks i bestyrelsen og de seneste to år som formand. Og hun ved godt, hvor pucken ligger begravet.
"Vi er vestjyder, og vi vil have noget for pengene. Og det har vi jo, helt ærligt, ikke fået for meget af de senere år, så på den måde er det selvfølgelig forståeligt nok, at tilskuertallet er dalet" siger Heidi Pedersen, der naturligvis er ked af udviklingen.

Mere lir under kampene

Alt er dog bestemt ikke sort for Heidi Pedersen og resten af af fanklubben. De ser nemlig masser af lys forude. De er en del af "Projekt Vores Spiller", de deltager aktivt i kickstartgruppen og de har flere nye tiltag i støbeskeen. Heidi Pedersen mener blandt andet, at der skal være mere lir i hallen.
"Selvfølgelig betyder resultaterne det meste. Men vi kan godt prøve at gøre lidt mere ud af kampene, og det behøver jo ikke være helt overdrevet. Noget simpelt som en mand, der går med en olietønde og "banker" folk lidt op i pauserne kunne gøre meget," mener Heidi Pedersen, der ligesom mange andre EfB supportere har forhåbning om, at en ny guldalder i Esbjerg kan vente inden længe.
"Vi har en masse unge spillere, som med tiden kan blive rigtig gode. Men igen, det kræver jo, at de ikke rejser, for det har vi jo desværre også set en del af," siger hun.

Medgang og modgang

Heidi Pedersen glæder sig til den nye sæson, hvor hun tror på succes for holdet. Derfor håber hun også af hele sit hjerte, at flere vil komme ud og heppe på holdet. Der er altid plads til flere i fanklubben, siger hun med et mil, men bare der kommer flere i hallen, er det også fint, lyder det.
"Jeg synes, at ledelsen i EfB har vist, at de tror på ishockeyen. Ellers kunne de jo for længst have lukket det ned. Nu skal alle vi andre også tro på det. Resultaterne betyder meget, men det betyder også meget, vi er der, selv om holdet er bagud eller for den sags skyld taber. Det er byens hold, og vi skal stå sammen om dem," siger Heidi Pedersen, som naturligvis selv vil være at finde blandt EfB Ishockey supporterne til årets første hjemmekamp i ligaen.

null

Publiceret 30 September 2012 07:15