De seks kommuner i Trekantområdet og områdets lokale landboforeninger foreslår nu alle landmænd i området at gå sammen om fælles produktion af biogas
Foto: Mostphotos

De seks kommuner i Trekantområdet og områdets lokale landboforeninger foreslår nu alle landmænd i området at gå sammen om fælles produktion af biogas Foto: Mostphotos

Fælles produktion af biogas

Energi af lokalt gylle

Svineproducenter, kvægavlere, fjerkræavlere og pelsdyravlere inviteres nu til møde om udvikling af biogas i Trekantområdet. Det er Trekantområdet Danmark, der har regnet på den økonomiske gevinst ved at producere biogas af husdyrgødning her i området og fundet, at der er et stort potentiale, hvis man går sammen om projektet.
- Det fantastiske ved projektet er, at vi laver energi af noget, som vi normalt kun bruger som gødning. Samtidig støtter vi det fremtidige flexible energisystem, idet vi kan lagre gassen og bruge af den, når vi har behov for det modsat for eksempel vind energi, forklarer Peter Lind, chefkonsulent fra Trekantområdet Danmark.
En positiv sidegevinst ved processen er, at den gylle, der er behandlet, lugter mindre, når den kommer tilbage og skal spredes ud over markerne. Samtidig bliver sammensætningen af næringsstofferne forbedret af processen så det optages bedre af planterne. Sidstnævnte gør, at udsivningen til grundvandet bliver mindre.
Det er tirsdag den 9. oktober, at alle interesserede opfordres til at møde op og give deres mening tilkende til projektet. Adressen er Niels Bohrs Vej 2, Kolding, Kolding Herreds Landboforening kl 19.00.
Tilmelding til tlf. 76 34 17 00 eller khl@khl.dk senest den 8. oktober.

Publiceret 01 October 2012 08:00