Køge Marines Danmarksserien i football, også kendt som Elming Bowl. (Foto: JCJ).

Køge Marines Danmarksserien i football, også kendt som Elming Bowl. (Foto: JCJ).

Køge sat på det amerikanske football landkort!

Flot sejr over Næstved Vikings i Elming Bowl finalen i Kolding.

AMERIKANSK FODBOLD: Køge Marines havde søndag som det første hold nogensinde muligheden for at vinde Elming Bowl i første forsøg.
Rammen var sat med fine tilstande på Kolding Stadion, og modstanderen kunne ikke være mere sigende - Næstved Vikings, de hidtil ubesejrede lokalrivaler, var det eneste hold Køge Marines endnu ikke havde slået i en regulær football kamp.
Og de lokale helte fra Køge skulle meget igennem, før det endegyldigt skulle lykkes dem at kalde sig Danmarksmestre i ni-mands football.
Køge Marines lagde bedst ud, da reciever Kasper Rasmussen og runningback Mads Therchilsen hver fik sat et touchdown på tavlen til stillingen 14-0.
Herefter lykkedes det Næstved Vikings at få reduceret på et løb af runningbacken, der skulle vise sig at blive den helt store udfordring for Marines' defense i løbet af kampen.
Men Køge Marines' offense var brandvarme fra start, og quarterback Kristoffer Kureer fandt atter en fri Kasper Rasmussen på et fint kast til stillingen 22-6.
Efter en rigtig god fordeling af spillet fra Køges offensiv lykkedes det Næstved at holde Køge fra tavlen i to forsøg, og ind i mellem fik den lynhurtige Næstved runningback både reduceret og udlignet stillingen, bl.a. med et 59yards løb til touchdown.
Og lige inden pausen formåede Vikings at tage føringen, da quarterbacken i de døende sekunder fik løbet bolden over mållinjen til pausestillingen 30-22.
I en ellers godkendt første halvleg var Køge altså bagud, mest af alt grundet de våde forhold for defense, der havde svært ved at lukke løbet ned. Og fra starten af anden halvleg kørte Næstved på, og øgede føringen - endnu en gang på et løb af runningbacken, der lignede Næstveds eneste, men nærmest dødelige våben.
Med stillingen 36-22 var Køge Marines pludselig pressede, og havde brug for point. Og efter at have rykket godt på bolden fandt runningback Mads Therchilsen et kæmpe hul på et trickspil, og løb over 50 yards til touchdown.
Marines var tilbage, og havde pludselig momentum - især da Vikings stærke runningback pludselig måtte humpe ud på bænken efter et ordentligt skrald. Selvom han senere vendte tilbage på banen, var han tydeligvis ikke i højeste gear, og defense formåede nu at lukke helt ned for Næstveds offensiv, og forcerede også flere turnovers.
Dem udnyttede Marines i den grad, med spektakulære spil over hele linjen. Runningback Mads Therchilsen kastede således et touchdown til reciever Anders Brade, og udlignede dermed Næstveds føring.
Og så tog Mads Therchilsen sagen i egen hånd, da han brød igennem flere tacklinger på endnu et langt løb - Marines var i føresædet med 44-36 da de gik ind i de fjerde og sidste tolv minutter af finalen.

Brandvarm quarterback

I fjerde quarter viste quarterback Kristoffer Kureer sig atter brandvarm, da han kastede sit tredje touchdown i kampen, denne gang til Anders Brade, der for anden gang satte point på tavlen.
Herefter satte Marines gang i en cruise control mod sejren, og runningback Mads Therchilsen formåede slutteligt at lukke og slukke med sit tredje løbe-touchdown til slutstillingen 58-36.
Det betød altså at Næstved Vikings måtte anerkende deres første nederlag i sæsonen, og nøjes med sølvmedaljen. Jublen ville ingen ende tage, da Marines hørte slutfløjtet og kunne gøre sig klar til medaljeoverrækkelse.
I et vanvittigt underholdende og scoringsrigt opgør vandt Køge Marines Danmarksserien i football, også kendt som Elming Bowl.
Vandrepokalen blev uddelt, og får lov til at stå i Køge i et år, efter en forrygende første sæson i Danmarksserien.
Der blev skrevet historie i Kolding, og Køge blev sat på det amerikanske football landkort!
pm

null

Publiceret 01 October 2012 10:00