Der vil blandt andet blive pyntet op med lyserøde bh'er i anledning af Lyserød Lørdag i Køge den 6. oktober, fortæller formand for Kræftens Bekæmpelse i Køge, Guri Bøtting. (Arkivfoto.JCJ).

Der vil blandt andet blive pyntet op med lyserøde bh'er i anledning af Lyserød Lørdag i Køge den 6. oktober, fortæller formand for Kræftens Bekæmpelse i Køge, Guri Bøtting. (Arkivfoto.JCJ).

Lyserød Lørdag med masser af aktiviteter

Køge klæder sig endnu en gang i lyserødt lørdag den 6. oktober, hvor en lang række butikker sammen med Kræftens Bekæmpelse bidrager til kampen mod brystkræft.

Af
Martin Rasmussen

LYSERØD LØRDAG: Alt er klar til en både lyserød og festlig lørdag i Køge lørdag den 6. oktober. Her vil Køge traditionen tro klæde sig i lyserødt for at deltage i den landsdækkende Lyserøde Lørdag i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses Støt Brysterne-kampagne, og på forhånd ligner det en stor succes.
- Vi har mægtig stor opbakning fra butikkerne - helt på niveau med sidste år, melder Guri Bøtting, der er formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Køge, og som står for at koordinere aktiviteterne i Køge.
På Lyserød Lørdag vil man kunne se mange butikker pynte op med lyserøde balloner og andet kampagnemateriale, og mange steder vil der også være gode tilbud, hvor man som kunde kan være med til at støtte det gode formål - kampen mod brystkræft.
For eksempel er der blomsterforretninger, der sælger lyserøde buketter, og Wunderwear i Jernbanegade sælger undertøj, hvor overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse.
- Desuden bliver der pyntet op på Torvet, hvor vi hænger lyserøde tylsløjfer op og kunstopsatser med lyserøde bh'er, fortæller Guri Bøtting med et smil.
På Torvet vil man på dagen fra klokken 9 til 14 også kunne møde hende og andre repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse i boder, hvor de sælger T-shirts, armbånd, tørklder og andet merchandise. Desuden vil der lige som sidste år blive solgt lyserøde kager - alt sammen til støtte for det gode formål.
Tidligere år har der også været arrangeret Ladies Lunch in Pink på Café Vivaldi. Det bliver der ikke i år, men til gengæld bliver der også i år chance for at vinde flotte præmier med hjem. Kræftens Bekæmpelse står nemlig klar med et stort lotteri, hvortil en lang række forretninger har sponsoreret præmier.
Lodsedlerne sælges på Torvet, og Guri Bøtting oplyser i øvrigt, at lotteriets vindernumre vil være udtrykket på forhånd, så man med det samme kan se, om man har vundet - og dermed også kan få en eventuel gevinst med hjem med det samme.
På Torvet vil man også kunne møde en rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse, der fortæller om brystkræft i en af boderne, og som også vil fortæller om organisationens brystkræftgruppe, der mødes en gang om måneden.
Sidste år blev det til et flot resultat på 43.000 kroner fra Køges Lyserøde Lørdag, og med de mange gode initiativer er der lagt op til et nyt godt resultat i år.
Guri Bøtting opfordrer da også alle til at være med til at få en hyggelig dag og støtte op om det gode formål.

Køge klæder sig i lyserødt igen i år i forbindelse med den landsdækkende event, Lyserød Lørdag.

Køge klæder sig i lyserødt igen i år i forbindelse med den landsdækkende event, Lyserød Lørdag.

null

Publiceret 01 October 2012 12:00