Choir of Young Believers. (Foto: Nina Mouritzen).

Choir of Young Believers. (Foto: Nina Mouritzen).

Alt falder i hak på Tapperiet

Ungdomskulturhuset Tapperiet har fået godt gang i efterårssæsonen. Der har foreløbig været stærk opbakning fra publikum - og nu venter spandevis af ønske-navne i de kommende måneder.

Af
Af Ole Jeppesen

KØGE: Tapperiets program afspejler i meget høj grad brugernes ønsker, og i dette efterår er det lykkedes at opfylde samtlige seriøse bruger-forslag på nær måske et enkelt. En højst tilfredsstillende situation, erkender projektmedarbejder Jakob Baggesen:
- Det er et dejligt bredt program, og vi må konstatere, at vi har ramt brugerprofilen. Vi mærker stor efterspørgsel, og det er især glædeligt, da programmet for efteråret ikke rummer kæmpestore mainstream-navne, siger han.
Jakob Baggesen understreger, at fraværet af brede publikumsfavoritter er et helt bevidst valg:
- Vi er ikke sat i verden for at præsentere det, som alle andre har på plakaten. Af respekt for kommunens unge går vi efter at give brugerne unikke, intime liveoplevelser med rigtig gode navne – før de breaker nationalt. Vi gjorde det med Vollbeat. Vi gjorde det også med Vinnie Who, og nu gør vi det igen med Choir Of Young Believers, pointerer Jakob Baggesen.
Det prisbelønnede københavnske indiepop-band med tradition for masser af P3-spilletid gæster Tapperiet lørdag den 6. oktober, og forsalget er i fuld gang.

Noget for alle

Af andre brugerønsker, som nu er endt på plakaten, kan nævnes powerpop-prinsessen Freja Loeb (11. oktober), de vildt eksperimenterende virtuoser i Ibrahim Electric (1. november), electronica ekstravagance til Electro Lazyland (10. november), comedy-ikonerne Tolsgaard og Pretzmann (17. november), jazz/James Bond-fortolkerne Kiss Kiss Bang Bang (ifm. Jazzbrunch 18. november) og hiphop-jamarrangementet 'HIP HOP BANABABOB' (30. november).
Samlet set en broget og svedig fest, man ikke ønsker at gå hjem fra, lover Jakob Baggesen:
- Det er musik og underholdning af høj, høj kvalitet – og det afviger med fuldt overlæg fra, hvad man finder på programmet i andre af områdets byer. Vi er stolte af, at det kan lade sig gøre at tiltrække så stærke og forskellige navne til Køge, siger Jakob Baggesen.
Projektmedarbejderen vil på falderebet alligevel gerne smide en redningskrans ud til de mere mainstreamede musikelskere i kommunen:
- Jeg kan afsløre, at vi netop har åbnet for billetsalget til en koncert med Nephew til marts. Der handler det nok om, at være hurtig på tasterne, hvis man vil have en billet. Desuden kan jeg røbe, at vi snart præsenterer yderligere navne til foråret 2013, som tegner stærkt – både hvad angår Tapperiet i sig selv og den kommende udgave af festivalen Modern Jazz Days. Men mere om det senere, lover Jakob Baggesen.

Publiceret 03 October 2012 12:00