Hoteldirektør Terje Thesbjerg har sat sig til rette i en af de magelige stole i Pejsestuen på Kryb i Ly Kro. Du kan købe læderstole og butlerborde på kroen den 10. og 11. oktober fra kl. 16-21.

Hoteldirektør Terje Thesbjerg har sat sig til rette i en af de magelige stole i Pejsestuen på Kryb i Ly Kro. Du kan købe læderstole og butlerborde på kroen den 10. og 11. oktober fra kl. 16-21.

Kryb i Ly Kro sælger ud

Et hav af møbler sættes til salg i forbindelse med renovering af værelser

Af
Lars Saugbjerg

Nu kan du få fingre i brugte møbler fra Kryb i Ly Kro ved Taulov. Møblerne har nogle år på bagen - nogle vil med rette sige, at de har den helt rigtige patina - og historie. Møblerne ville ganske sikkert kunne berette om mangt og meget fra en svunden tid.
Det er "knejsende" møbler, hvor nogle af dem er som taget ud af den gamle tv-serie "Yes, Prime Minister", og de vil uden tvivl gøre sig godt i herreværelset eller i pejsestuen tæt på humidoren og billardbordet...

Renovering

Kryb i Ly sælger ud af inventaret i forbindelse med en større istandsættelse.
- Vi har 77 værelser, som vi er i gang med at bringe up to date - uden naturligvis at gå på kompromis i forhold til den særlige krostemning og atmosfære, der er på stedet. Den vil vi gerne være tro mod, lyder det fra hoteldirektør Terje Thesbjerg.
Foreløbig skrider renoveringen frem som planlagt. Omkring halvdelen af værelserne har fået den store tur.
- Det er tiltrængt. Nogle af værelserne er der jo ikke blevet gjort noget ved siden 70'erne, siger Terje Thesbjerg, der beskriver renoveringsopgaven som kæmpestor.
- Det er fra gulv til loft. Nye gulvbrædder, garderober, senge, fjernsyn, stole, borde, gardiner og lamper. Alle værelser skal males, og vi er først færdig sommeren 2013.
Istandsættelsen koster cirka 70.000 kr. pr. værelse. I alt omkring 5 millioner kr.

Chesterfield

Mange af de brugte møbler, som nu sættes til salg, har deres egen "tunge" stil. Wing chairs og klassiske Chesterfield møbler. Der er også skriveborde, butlerborde og enkelte lamper.
- Vi har rigtig mange forskellige ting. Omkring 10-15 enheder pr. værelse. Naturligvis kan man tale om slidtage, men når det er ægte læder har det også sin charme. Mange synes, at fx Chesterfield møbler er sjove til herreværelset eller sommerhuset, siger Terje Thesbjerg.
Lige nu står en del af møblerne opmagasineret på et lager i Randbøldal. Den 8. og 9. oktober kører to lastbiler sagerne til Kryb i Ly Kro.
- Vi stiller tingene op i vores store sal, og den 10. og 11. oktober er folk velkomne til at komme herud og gøre et kup. Det er fra kl. 16 til kl. 21 begge dage. Der skal handles, og prisen snakker vi om, slutter hoteldirektøren.


- Kom ud og gør et kup. Der skal handles, og vi snakker om prisen.
Terje Thesbjerg
Hoteldirektør

Publiceret 03 October 2012 07:00