KØS - museum for kunst i Køge. (Arkivfoto Lea Nielsen).

KØS - museum for kunst i Køge. (Arkivfoto Lea Nielsen).

Mening med farverne?

KØS viser blandt andet Gerhard Richters værk "4900 Farben", når kunsten går i kirke på kunstmuseet i Køge fra den 11. oktober.

KØGE: På KØS Museum for kunst i det offentlige rum opsætter man i øjeblikket et mere end 10 kvadratmeter stort værk af den verdenskendte kunster Gerhard Richter. Værket hedder 4900 Farben, og det er første gang nogensinde, at Gerhard Richter viser sit værk i Danmark.
Værket kan ses fra den 11. oktober, når KØS åbner udstillingen "Giv os i dag? Når kunsten går i kirke".
4900 Farben blev skabt som et parallelværk til Richters ekstremt omdiskuterede og farverige glasvindue til Domkirken i Köln.
Når det ses udenfor kirken handler det om farver, strukturer og tilfældighedsprincippet i kombinationen af farver. Når det kommer ind i en kirke, kommer det lige pludselig til at handle om, hvorvidt vores verden er blevet til ud fra tilfældigheder, eller om der findes nogen mening med det hele. Alt det kan man se meget mere om på udstillingen.
Udstillingen handler om, hvad der sker, når kunsten kommer ind i kirkerummet. Hvad sker der med os som kirkegængere? Hvad sker der med kirkerummet? Og hvad sker der med kunsten?
- På KØS viser vi 300 værker og forarbejder til danske og internationale kirkeudsmykninger, der hver især har givet anledning til en god diskussioner blandt præster, kirkegængere og kunstnere. Gerhard Richters omdiskuterede værk i Køln Domkirke er et af dem. Men også Matisse, Imi Knoebel, Sigmar Polke og kunstprojekter med danske kunstnere som Per Kirkeby og Svend Wiig Hansen bliver præsenteret, lyder det i præsentationen af udstillingen.
KØS udstiller også selv i kirker landet over.
- I samarbejde med danske museer og kirker viser vi seks nye værker af seks førende danske og internationale samtidskunstere: Kaspar Bonnén, Tracey Emin, Mads Gamdrup, Alexander Tovborg, Thilo Frank og Lærke Lauta. Dem kan du møde i Køge Kirke, Domkirken i København, Odense, Ribe, Aalborg og en kirke ved Lemvig.
mr

Se blandt andet Gerhard Richters værk 4900 Farben, når KØS inden længe åbner sin nye udstilling.

Se blandt andet Gerhard Richters værk 4900 Farben, når KØS inden længe åbner sin nye udstilling.

Publiceret 03 October 2012 14:15