Anders Kaagh scorede for anden kamp i træk på hovedstød efter hjørnespark. Men det var ikke nok til avancement i DBU Pokalen. (Arkivfoto).

Anders Kaagh scorede for anden kamp i træk på hovedstød efter hjørnespark. Men det var ikke nok til avancement i DBU Pokalen. (Arkivfoto).

Pokaleventyret slut for HB Køge

Tabte lidt overraskende til HIK efter en lidt tam indsats.

Af
Per Møller

FODBOLD: Ambitionerne om at nå langt i DBU Pokalen var ellers store hos HB Køge forud for onsdag aftens 3. runde kamp mod 2. Divisionsholdet HIK på Gentofte Stadion.
Men ambitionerne blev ikke indfriet. HIK slap igennem til 4. runde, hvor holdet nu får fornøjelsen af sidste års tabende pokalfinalist AC Horsens. En sejr til HB Køge havde ellers givet en ganske interessant semifinale revanche fra sidste års turnering.
Men sådan skulle det ikke være.
HIK lagde bedst ud og havde allerede efter 5 minutters spil et forsøg der prellede af på opstanderen.
Men HB Køge fik hurtigt fat om begivenhederne, og i det 13. minut bragte Lars Brøgger holdet på 1-0 på hovedstød efter hjørnespark fra Nikola Saric.
Glæden varede dog kort, for kun et par minutter senere fik HIK udlignet ved Delphin Tshiembe.
I den efterfølgende periode var HB Køge mest i boldbesiddelse uden dog at komme frem til de store chancer. Men i det 26. minut skete der igen noget. Anders Kaagh steg til vejrs på et hjørnespark fra Nikola Saric og bragte HB Køge på 2-1.
Mere skete der ikke i første halvleg, men efter pausen, hvor HB Køge udskiftede Andreas Baes til fordel for Lee Rochester Sørensen, fik hjemmeholdet nyt liv, da Mathias Thrane udnyttede en forsvarsfejl hos Svanerne. 2-2.
I halvlegens 10. minut var Anders Kaagh tæt på at blive dobbelt målscorer, men hans fine langskud prellede af mod den ene stolpe.
I den periode havde HB Køge bolden mest men hjemmeholdet var hele tiden godt med i kampenog gav virkelig HB Køge kamp til stregen. Og fortjensten for denne arbejdsindsats fik de otte minutter før tid, da Casper Offenberg scorede til 3-2.
Trods et hårdt pres for en udligning i de sidste minutter lykkedes det ikke for HB Køge at få fremtvunget forlænget spilletid.
Pokaleventyret er slut for denne gang - nu kan holdet i stedet koncentrere sig om at komme fri af bundregionen i Betsafeligaen.
HB Køges hold mod HIK:
Frederik Due, Shawn Nicklaw, Simon Richter, Christian Traoré, Thobias Ndungu, Vito Hammershøy-Mistrati (81.: Jeppe Kjær), Andreas Baes (46.: Lee Rochester Sørensen), Nikola Saric (61.: Sylvester Seeger-Hansen), Fabinho, Anders Kaagh og Lars Brøgger.

Publiceret 03 October 2012 21:00