Køge Museum. (Arkivfoto).

Køge Museum. (Arkivfoto).

Tekstiludstilling lukker

Lukning og nedpakning af den permanente dragt- og tekstilsamling på Køge Museum

KØGE: Fra tirsdag den 2. oktober lukker Køge Museums faste tekstiludstilling, hvor man gennem mange år har kunnet studere et væld af tekstilteknikker.
Museets store dragtudstilling kan man dog fortsat besøge frem til 1. januar 2013. Herefter lukker denne også for at blive nedpakket.
- Køge Museum skal igennem en tid med nedpakning af faste udstillinger, renovering af de gamle fredede bygninger og opbygning af nye faste udstillinger. I den forbindelse er dragt- og tekstiludstillingen det første, der bliver nedpakket. Det er herefter bl.a. planen, at der skal laves en stor ny og flot udstilling af dragt og tekstil på museets anden sal, hvor de gamle udstillinger også har været, forklarer museumsinspektør Inge Christiansen.
Den nuværende dragt- og tekstiludstilling rækker tilbage til 1940'erne, hvor den blev skabt af lokale folk med bistand fra Nationalmuseet.
Den blev herefter fornyet og reetableret omkring 1970 af museumsinspektør Gerd Neubert og forvalter Karl Christian Mathiesen.
Nu er årene igen gået, og et ønske har længe været at lave en gennemgribende ny udstilling, hvor man udnytter rummets potentiale, laver en nutidig udstilling med stor respekt for gamle dragter og tekstiler og fører dragtudstillingen op i tid, hvad genstande angår.
pm

Agehynde.

Agehynde.

Publiceret 03 October 2012 17:15