Bente og Jesper Damkjær ryddede nærmest bordet i brødkategorien ved Danmarksmesterskaberne i sidste uge. Foto: Susie Jessen.

Bente og Jesper Damkjær ryddede nærmest bordet i brødkategorien ved Danmarksmesterskaberne i sidste uge. Foto: Susie Jessen.

Danmarks bedste i brød:

Askov-par snuppede en guldmedalje hver

Jesper og Bente Damkjær fra Askov vandt to ud af de tre guldmedaljer ved finalen i Danmarks bedste brød i sidste uge

Af
Susie Jessen

De havde måske regnet med at vinde en enkelt pris.
Men at Bente og Jesper Damkjær fra Askov, der begge til daglig arbejder hos Pompei i Ribe, skulle løbe med to af de tre guldmedaljer i Danmarks bedste brød, havde de på ingen måde forestillet sig.
Tirsdag i sidste uge blev der afholdt de årlige danmarkemesterskaber i brød og kager i Aarhus.
Konkurrencen er arrangeret af arbejdsgiverforeningen, "Konditorer bagere og chokolademagere".
Der var i alt tre kategorier, hvor man kunne stille op i brød: Specialbrød, baguette/frokoststykke og rugbrød, hvor der var i alt 304 tilmeldte brød og kager.
Jesper Damkjær løb med guldet for sit Halifaxbrød lavet af sirup og mandler og Bente Damkjær vandt guldet for sit frokoststykke med paprika og røget smag. Og for at det ikke skal være løgn, løb yderligere to medarbejdere fra Pompei med en anden- og tredjeplads.

Vil vinde igen
- Det var helt uvirkeligt, da de lige havde kaldt Jespers navn op til at vinde specialbrødet og at de så lige efter kaldte på mit til at vinde det andet. Vi har brugt rigtig lang tid på at udvikle vores brød, men det var vildt, at vi vandt næsten det hele, lyder det fra Bente Damkjær.
Jesper Damkjær påpeger, at han har fået blod på tanden i forhold til at vinde den sidste kategori "rugbrød" til næste år.
- Jeg har nogle ideer, som jeg går og leger med. Jeg kunne rigtig godt tænke mig også at vinde Danmarks bedste rugbrød, siger han med et smil.

På vej til Lalandia
Parret, som har tre børn og bor i Askov, medgiver, at brød fylder rigtig meget i familien.
Især i løbet af de sidste tre måneder, hvor parrets tre børn har fungeret som en slags testklude ved at smage brødet. Og det kommer børnene til at drage nytte af.
For med i prisern var der en check på 5000 kroner til vinderen.
Og det vil sige, at parret i alt er løbet med 10.000 kroner.
- Børnene heppede faktisk på mig, fordi jeg havde sagt, at hele familien skulle en tur i Lalandia, hvis jeg vandt. Bente havde sagt, at hun ville have en ny cykel, hvis hun vandt.
Nu bliver det både til Lalandiatur og en ny cykel, så det er bare dejligt, fortæller Jesper Damkjær.

Kræver øvelse

Parret er enige om, at man skal adskille sig for at komme helt i top i konkurrencen om Danmarks bedste brød - dog uden at overgøre det.
- Man skal finde balancen. Hvis man tilsætter for mange smagsindtryk, kan det hurtigt blive forvirrende. Men det kræver øvelse, fortæller Bente Damkjær, som indrømmer at parrets tre børn da bliver forkælet med lækkert brød meget af tiden.
- Vi kan sagtens spise Kohberg brød engang imellem. Men vi har meget brød med hjem til børnene, så de får da en del lækkert at spise, lyder det afslutningsvist fra Jesper Damkjær.

Publiceret 03 October 2012 11:00