De Islandske Heste gav opvisning i tølt og kvadrilleridning til Islandshestens Dag i Gryden i søndags. .

De Islandske Heste gav opvisning i tølt og kvadrilleridning til Islandshestens Dag i Gryden i søndags. .

SE BILLEDERNE:

Islænderne blev klappet på og klappet af

Der var både opvisning, salg af hesterelaterede finurligheder samt sjove konkurrencer til Islandshestens Dag i Gryden

Af
Af Susanne Dige Krebs

Der er blevet "kogt" mange arrangementer af i Gryden i Esbjerg gennem tiderne. I søndags var det en god blanding af hestevrinsk, grillpølser og klaprende tølthove, der udgjorde dagens menu.
Omkring 25 heste og 50 islandsheste-entusiaster, fra lokalklubben "Dreki", havde sat hinanden stævne i den grønne lund, der udgør Gryden. Arrangementet startede klokken 12 og sluttede klokken 16, og det var en jævn strøm af besøgende, der havde valgt at bruge lidt af søndagen på den lodne hesterace fra norden.
"Man skal jo lige se, hvad det går ud på, med de her heste, og de er godt nok større end jeg regnede med," var reaktionen fra Anette Jensen, mens hun stod og ventede på at se kvadrilleridning.
Hestene blev vist frem i tølt, der er en firtaktet gangart og, direkte oversat fra islandsk, betyder "ganger-gang". Mest af alt minder den om skridt, men den kan rides i forskellige tempi, hvoraf den hurtigste er svarende til galoptempo. Det specielle ved tølten er, at rytteren sidder helt stille i sadlen, uanset tempo.
I løbet af dagen var der ponygames, der gik ud på at få sin hest igennem flere forskellige forhindringer, blandt andet flagrende plastik, og som kronen på værket blev der holdt en øl-tøltskonkurrence, hvor vinderen var den, der havde mest øl tilbage efter at have tøltet om kap med de andre heste og ryttere med et fyldt ølkrus i hånden.
Også vejret artede sig, så de mange besøgende fik mulighed for både at klappe en hest, få svar på spørgsmål om racen, samt købe alt fra hesteplejeprodukter til keramik og grillpølser i nogenlunde tørvejr.

Publiceret 03 October 2012 10:30