Store Nørd personificeret ved væretn Kåre var et populært indslag.

Store Nørd personificeret ved væretn Kåre var et populært indslag.

SE BILLEDERNE:

Naturvidenskab på skemaet

Lukas Graham afsluttede to dages naturvidenskabsfestival på Esbjerg Gymnasium

Af
Rune Weitling

Esbjerg Gymnasium har både fået stjernekikkert og stjernebesøg.
I sidste uge var der Naturvidenskabsfestival på skolen, og det blev i allerhøjeste grad markeret. Det nye observatorium og stjernekikkert blev indviet, danmarks første professor i Space Science - eller på dansk rumforskning - på Niels Bohr Instituttet kiggede forbi for, og der var astronomiaften på skolen. Det var tirsdag.
Onsdag kiggede godt 300 elever fra 7. klasserne samt Store Nørd fra DR og en række virksomheder og videregående uddannelser forbi til Naturvidenskabsfestival, og det hele kulmineede om aftenen med en vis Hr. Lukas Graham. Fra morgenstunden arbejdede folkeskoleeleverne i de forskellige stande og workshops, hvor naturvidenskabelige 2g elever og lærere fra gymnasiet, sammen med repræsentanter fra virksomheder og videregående uddannelser, tog de unge gæster rundt i det naturvidenskabelige univers. Blandt andet kunne de unge få taget et termografisk klassebillede, komponere deres egen musik med udstyr fra medialogi fra AAUE eller opleve, hvordan CSI arbejder hos bioanalytikerne fra UC Syddanmark. Som en særlig event på festivalen medvirkede værten Kåre fra DR s kendte ungdomsprogram Store Nørd.
Alt sammen var det noget, der tydeligvis faldt i folkeskoleelevernes smag. Næsten da. For et enkelt sted løs det: "Aaaad, hvor er det bare for klamt." Det var såmænd på Fiskeri- og Søfartsmuseets stand, hvor en sæl blev dissekeret. Den var fundet på stranden for nylig, og havde sågar stadig navlestreng. Formålet med festivalen er at styrke interessen for naturvidenskab hos børn og unge, således at de får lyst og appetit på at arbejde videre med de mange muligheder inden for naturvidenskab.

Gave til eleverne

Om aftenen gyngede gymnasiet i den grad, da Lukas Graham sammen med sit band lukkede de to dages naturvidenskabsfestival af med brag.
Over 500 elever brugte således deres onsdag aften i selskab med den unge mand, der nok formår at smelte et pigehjerte eller to med både charme og croonerstemme. En time og tre kvarters underholdning fik de unge, smukke mennesker, og selv ikke rektor Erling Petersson kunne stå stille, da musikken bragede ud i gymnasiets festsal.
"Det er en gave til eleverne," sagde rektor, mens de studerende sendte taktfaste klapsalver, smil og masser af kærlighed op mod scenen.
Torsdag aften gav Lukas Graham & Co. i øvrigt koncert på Tobakken.

Lukas Graham med band formåede virkelig at sparke en fest i gang på gymnasiet. Foto: Rune Weitling

Lukas Graham med band formåede virkelig at sparke en fest i gang på gymnasiet. Foto: Rune Weitling

"Aaaad, hvor er det bare for klamt," lød det fra en af de unge elever, mens andre lyttede interesseret, Bemærk navlestrengen, som biologen løfter op. Foto: Rune Weitling

Publiceret 03 October 2012 14:30