Gissefeldt Klostercafé ligger, som navnet antyder, ved Gisselfeldt Kloster tæt på Haslev. (Arkivfoto).

Gissefeldt Klostercafé ligger, som navnet antyder, ved Gisselfeldt Kloster tæt på Haslev. (Arkivfoto).

Bønderne genindtager Gisselfeld Kloster

MARKEDSDAGE: Bondens Marked åbner i weekenden den 6. og 7. oktober for ellevte gang portene på Gisselfeld Kloster.
Mere end 60 stadeholdere - blandt dem Tessebølle Får og Pil i Herfølge - har meldt sig til, og det er igen ny rekord.
Markedet bliver større og større, udbuddet på markedet mere varieret, og selve markedet er blevet (aner)kendt og udbredt til hele landet. Sidste efterår besøgte 4.200 markedet i det varme sommerlige vejr. Denne rekord håber arrangørerne bag at kunne slå ved dette efterårsmarked.
Bønderne stiller op med et meget varieret udbud af varer indenfor grøntsager, krydderurter, frugt, kød, drikkevarer, mel, mejerivarer, specialiteter, kolonialvarer, kunsthåndværk og uldvarer. Mange nye stadeholdere har fundet vej til Gisselfeld helt fra både Nordjylland til Bornholm i håb om at møde mange glade og nysgerrige mennesker.
Fokus under markedet er på fødevarer af egen produktion fremstillet af bønderne selv – og de har masser af spændende fødevarer at byde på.
Der sker rigtig mange nye, sunde, spændende tiltag ude på landet inden for fødevarebranchen, og mange forbrugere har fået øjnene og smagsløgene åbnet for, at danske fødevarer er af en langt bedre kvalitet, end de der importeres fra udlandet. De er naturligvis friskere, men også langt mindre fyldt med giftstoffer – og så smager de bare bedre! Bondens Marked går gerne med i front for at sætte fokus på danske fødevarer og skabe kontakt mellem forbrugerne, de professionelle madhåndværkere og amatørerne - og producenterne.
Arrangørerne bag markedet er Jette Højholdt Mikkelsen og Lars Peter Nielsen fra Kærsgård ved Haslev samt Mogens Bisgaard fra firmaet Madkultur i København.
Det er åbent begge dage fra kl. 10–16. Børn under 12 år kommer gratis ind. Man kan se mere på www.bondensmarked.dk.
pm

Publiceret 05 October 2012 17:15