Køge Folkekor.

Køge Folkekor.

Folkekoret sang i Flensborg

SANG: Som en slags optakt til Køge Folkekors 30 års jubilæum til november, har koret i den forløbne weekend været på en 3-dages bustur til Sydslesvig, og har i den forbindelse givet koncert i den danske kirke i Harreslev ved Flensborg.
- Ørslev Rejser ved Vordingborg var teknisk arrangør af turen, og havde blandt andet planlagt sejltur på 5-Seen ved Plön, byvandring med guide i Flensborg – en spændende by, som mange bare kører forbi under turen sydpå – kørsel med biltog til øen Sild i Vadehavet og sejlads videre til Rømø samt mange andre spændende indslag undervejs, fortæller Kurt Jensen fra Køge Folkekor.
Koncerten i den smukke kirke i Harreslev, der blev indviet i 1994, blev en stor succes. Koret havde indøvet et program, fortrinsvis bestående af danske sange, og korets dirigent, Per Riis, der er forhenværende operasanger ved Det Kongelige Teater, gav et par solonumre, trods en generende forkølelse. Det kunne dog ikke høres, og koncerten blev mødt med stor applaus, som kaldte på et ekstranummer.
Køge Folkekor har i den forløbne sæson fået en del nye medlemmer, og turen var en oplagt mulighed for, at nye og ”gamle” medlemmer kunne lære hinanden bedre at kende. – en rigtig ”ryste-sammen-tur”, og at dømme efter den positive stemning undervejs, lykkedes det til alles tilfredshed. Koret tæller nu ca. 45 medlemmer, og næsten alle deltog i turen – enkelte med ledsager.
På selve jubilæumsdagen, den 9. november holdes intern jubilæumsfest, og søndag den 18. november kl. 16.00 indbyder Køge Folkekor til jubilæumskoncert i Musikskolens sal, hvor publikum vil få lejlighed til at høre en del af koncertprogrammet fra Sydslesvig.
Køge Folkekor blev stiftet som en sanggruppe under Køge Folkedanserforening, og kaldte sig ”Køge Folkedanserforenings Sangkor”. Senere skilte man sig ud fra folkedanserforeningen og tog navnet ”Køge Folkedanserkor”, men da de oprindelige folkedansermedlemmer efterhånden blev en minoritet i koret, skiftede man for et par år siden navn for tredje gang til ”Køge Folkekor”. Selv om det nu er 30 år siden koret blev stiftet, er der stadig en halv snes aktive medlemmer, der har været med lige siden stiftelsen.
pm

Publiceret 05 October 2012 14:15