Billund Lufthavn er Danmarks næststørste lufthavn og benyttes årligt af 2,7 millioner passagerer.

Billund Lufthavn er Danmarks næststørste lufthavn og benyttes årligt af 2,7 millioner passagerer.

Hurtigere vej til Billund Lufthavn

Ny motortrafikvej bringer Vejle tættere på Billund Lufthavn

En ny motortrafikvej fra Bredsten og Vandel skærer seks minutter af køretiden fra Vejle til Billund Lufthavn, der forventer flere passagerer fra Trekantsområdet.
- Populært sagt tager Billund Lufthavn nu et stort skridt østpå, fordi det bliver hurtigere at køre til lufthavnen fra hele Trekantsområdet. Den forbedrede adgang østfra understreger vores position som Vestdanmarks internationale lufthavn, siger projekt- og udviklingschef Anders Nielsen fra Billund Lufthavn.
Den forbedrede adgang til Billund østfra kommer efter, at Billund Lufthavn for nylig har lanceret flere nye ruter til Sydeuropa og som den første lufthavn i verden gjort det muligt for charterpassagerer at printe deres bagagemærke hjemmefra.
- Med de mange nye initiativer er det vores klare forventning, at endnu flere folk fra Trekantsområdet vil benytte lufthavnen fremover. Samtidig gør den hurtigere transporttid også lufthavnen mere attraktiv for internationale luftfartsselskaber, fordi kunderne får lettere adgang til lufthavnen, siger Anders Nielsen.
Den nye motortrafikvej er en såkaldt "2+1-vej." Det betyder, at trafikanterne kan overhale via et ekstra spor skiftevis i øst- og vestgående retning.
I september blev det også seks minutter lettere at komme til Billund Lufthavn fra Nord- og Østjylland via E45, efter at rute 30 fra Riis til Ølholm vest for Horsens blev opgraderet til motorvej.
Den nye motortrafikvej bliver indviet mandag 8. oktober af trafikminister Henrik Dam Kristensen.

Publiceret 05 October 2012 06:00