Forældregruppen der ønsker at starte Køge Idrætsprivatskole. Fra Venstre: Marian Mortensen, Tove Dam, Morten Dam, Peter Rasmussen, Anne Sely og Michael Mortensen. Derudover er også Trine Rasmussen med i projektet. (Privatfoto).

Forældregruppen der ønsker at starte Køge Idrætsprivatskole. Fra Venstre: Marian Mortensen, Tove Dam, Morten Dam, Peter Rasmussen, Anne Sely og Michael Mortensen. Derudover er også Trine Rasmussen med i projektet. (Privatfoto).

Idrætsskole har fundet egnede lokaler i Køge

Initiativgruppen bag den kommende idrætsskole i Køge har fundet egnede lokaler til skolen. Nu håber man på grønt lys fra kommunen.

Af
Martin Rasmussen

KØGE: En forældregruppe med børn i Køges idrætsbørnehave arbejder fortsat ihærdigt på, at deres børn også skal have idrætsvinklen ind over deres skolegang gennem etableringen af en ny, privat idrætsskole i Køge, og lige nu går bestræbelserne ikke mindst i retning af at finde egnede lokaler til skolen, som ifølge planen skal åbne næste sommer.
Ifølge Morten Dam fra forældregruppen har man faktisk lokaliseret en bygning centralt i Køge inden for gåafstand af stationen, der er egnet til formålet, og nu håber man på en grønt lys fra Køge Kommune.
- Det, vi virkelig mangler nu, er godkendelse fra Teknisk Forvaltning af den bygning, som vi har i kikkerten. Idrætsskolen er på dagsordenen på byrådet børne- og ungdomsudvalgs møde den 10. oktober, hvor vi håber på deres opbakning til projektet, fortæller Morten Dam.
Han fortæller, at man har mødt stor interesse fra både forældre og potentielle medarbejdere siden præsentationen af planerne om den nye idrætsskole i sommer. 1600 personer har besøgt skolens Facebook-side, og man er begyndt at modtage tilmeldinger til årgangene 0.-3. klasse - både til sommer og de efterfølgende år.
Lige nu er der eksempelvis 10 børn tilmeldt til 0. klasse til sommer, og sigtet går mod omkring 20 børn pr. klasse.
Der er i øvrigt stiftende generalforsamling for idrætsskolen efter efterårsferien, og projektet går således helt efter planen.
- En konsulent fra Dansk Friskoleforening deltog på et af vores mange møder og var meget begejstret for projektet og tilkendegav, at der blev arbejdet strategisk rigtigt, og at tidsplanen holder, fortæller Morten Dam, som er tovholder på projektet.
Værdigrundlaget for skolen bliver baseret på resultater fra den nyeste forskning inden for aktiv læring. Nemlig at læring i bevægelse skaber høj faglighed og selvtillid.
Forældregruppen, som vil starte skolen, har alle børn, der har gået i Køge Kommunes Idrætsbørnehave. De har været så begejstrerede for den, at de brændende ønsker, at deres børn får mulighed for at forsætte deres skolegang på et lignende fundament.
Se mere om skolen på www.kip-skole.dk.

Publiceret 05 October 2012 08:45