(Foto: Erling J. Pedersen)

(Foto: Erling J. Pedersen)

Kæmpe røgsøjle over byen

Af
Af Marie Milling

En brand, der var brudt ud i nedlagte fabriksbygninger på Søndre Mellemvej, affødte så meget røg, at en røgsøjle kunne ses over hele byen, fortæller indsatsleder Michael Bruus.

Håndværkere havde været i gang med at skære gamle maskiner ned med skærebrænder, da gløder fra arbejdet havde tændt ild i gammelt støv og skidt.
- Vi var på stedet med tyve mand i løbet af seks- syv minutter, og det tog derfor ikke meget mere end en halv time før branden var slukket, siger indsatslederen og fortsætter:
- Hele vejen kunne vi bare køre efter røgsøjlen, så stor var den. Vi havde ikke brug for vores GPS.
Selvom ilden var under kontrol indenfor en halv time, så nåede den alligevel at sprede sig. Gummilister på gamle transportbånd medvirkede til at flammerne nemt kunne løbe ind i en nabobygning.
Ingen skulle evakueres, da det var et fabriksområde, men mængden af tilskuerne, som håbede på et show ude fra vejen, fik brandvæsenet til at bede politiet om hjælp til at afspærre vejen.
Ingen kom til skade ved branden. Heller ikke håndværkerne, som havde forsøgt at bekæmpe branden, men måtte give fortabt og overlade det til de professionelle.
Skaderne på bygningerne var overskuelige, og de er i så god stand, at de stadig kan bruges til erhverv, siger Michael Bruus.


null

Publiceret 05 October 2012 10:30