Køge Basketball Klubs 1. Divisionshold kom fra start med sejr i Haderslev. (Arkivfoto: JCJ).

Køge Basketball Klubs 1. Divisionshold kom fra start med sejr i Haderslev. (Arkivfoto: JCJ).

Køge Basketball Klub er kommet fint fra land

Af
Per Møller

BASKETBALL: Sidste weekend lød startsignalet til den nye 2012/13 sæson i basketballspillernes 1. Division for herrer.
Køge havde fornøjelsen af en langtur til Haderslev, hvor "Corpia" tog imod. Men hvad betyder en lang hjemrejse, når der er points med i bagagen?
Køge lagde nemlig fra land med en kneben sejr på 68-67 - de afgørende points scoret blot 40 sekunder før tid.
- Det var en meget spændende og nervepirrende kamp, hvor vi heldigvis trak det længste strå til sidst, fortæller formand Lars Vestergaard fra Køge Basketball Klub til Lørdags-Avisen.
Holdets mange nye spillere er ved at finde hinanden, og på sidelinjen fik Michael Harding comeback som assistenttræner.
- Vi har fået Michael tilbage i klubben, og han er helt sikkert en vigtig brik som den forlængede arm for vores nye, spillende træner Gediminas Zybartas, siger Lars Vestergaard, der glæder sig til sæsonens første hjemmekamp lørdag den 6. oktober kl. 16.00 i Køgehallen.
Her kommer én af dansk basketballs gamle hæderkronede klubber BMS på besøg. BMS, der har store ambitioner om at vende tilbage til fordums styrke, kom også fra start med sejr, da holdet smadrede Lemvig med de sikre cifre 68-39.

Videre i pokalturneringen

Onsdag aften sikrede Køge sig videre adgang i pokalturneringen ved på udebane at besejre Holbæk fra 2. Division med 98-90. Køge er dermed klar til ottendedelsfinalerne.
- Vi håber at få opfyldt ét af to store ønsker. Enten at få Greve som modstander og dermed en god chance for at komme videre til kvartfinalerne - eller også få trukket en af de rigtigt store kanoner i Køgehallen.
Det bliver spændende at se lodtrækningen siger Lars Vestergaard.

Publiceret 05 October 2012 16:15