Den nye vej vest for Vejle skærer seks minutter af tiden på ruten Haderslev-Billund. Fotograf Petri og Betz

Den nye vej vest for Vejle skærer seks minutter af tiden på ruten Haderslev-Billund. Fotograf Petri og Betz

Køretiden kortes med seks minutter

En ny motortrafikvej fra Bredsten og Vandel vest for Vejle skærer seks minutter af køretiden fra Haderslev til Billund Lufthavn

Med indvielse af en ny motortrafikvej vest for Vejle bliver det lidt lettere at flyve fra Billund, hvis man bor i Haderslev.
Den nye vejstrækning bliver indviet af transportminister Henrik Dam Kristensen mandag, den 8. oktober og bringer lufthavnens mange rejsemål lidt tættere på sønderjyderne.
"Populært sagt tager Billund Lufthavn nu et stort skridt sydpå, fordi det bliver hurtigere at køre til lufthavnen fra Sønderjylland. Den forbedrede adgang sydfra understreger vores position som Vestdanmarks internationale lufthavn," siger projekt- og udviklingschef Anders Nielsen fra Billund Lufthavn.
Fra Haderslev bliver det fremover hurtigst at dreje fra motorvejen ved Kolding og fortsætte ad rute 176 mod Bredsten, hvor man støder på den nye motortrafikvej i stedet for som hidtil at køre ad landevejen over Egtved. Hermed undgår man også vejen forbi Legoland, der især om sommeren oplever stor trængsel fra mange besøgende.
Den forbedrede adgang til Billund sydfra kommer efter, at Billund Lufthavn for nylig har lanceret flere nye ruter til Sydeuropa, og som den første lufthavn i verden gjort det muligt for charterpassagerer at printe deres bagagemærke hjemmefra.
"Med de mange nye initiativer er det vores klare forventning, at flere sønderjyder vil benytte lufthavnen fremover. Samtidig gør den hurtigere transporttid også lufthavnen mere attraktiv for internationale luftfartsselskaber, fordi kunderne får lettere adgang til lufthavnen," siger Anders Nielsen.
Den nye motortrafikvej er en såkaldt "2+1-vej," som betyder, at trafikanterne kan overhale via et ekstra spor skiftevis i øst- og vestgående retning.

Publiceret 05 October 2012 08:00