Fem-årige Lucky lystrer det mindste vink fra sin ejer, Pia Metz. Og så elsker den agility. Det har givet masser af præmier. Senest et nordisk mesterskab, et Danmarksmesterskab og en titel som Årets Agility-hund i Danmark. Foto: Susanne Dige Krebs

Fem-årige Lucky lystrer det mindste vink fra sin ejer, Pia Metz. Og så elsker den agility. Det har givet masser af præmier. Senest et nordisk mesterskab, et Danmarksmesterskab og en titel som Årets Agility-hund i Danmark. Foto: Susanne Dige Krebs

Lucky er mester i agility

Selv om hunden Lucky er en Shetland Sheepdog, så vogter den ikke får. Den jagter præmier i agility. Og det er den helt fænomenal til

Af
Af Susanne Dige Krebs

I midten af august løb hunden Lucky, fra Esbjerg, af med titlen som Nordisk Mester i agility for hold. Den første weekend i september snuppede hun Danmarksmesterskabet, og forleden blev hun kåret som "Årets Agility-hund i Danmark".
Lucky er fem år og en Shetland Sheepdog. Alligevel starter hun i klassen for mellemstore hunde, da hun høre til i den store ende af racen.
"Det er helt utroligt, så motiveret hun altid har været," fortæller Luckys heldige ejer Pia Metz, der, foruden Lucky, har to andre hunde af samme race.
"Men de deltager ikke i konkurrence," understreger hun og fortsætter:
"Den ene er blevet for gammel, og den anden er min mands hyggehund, så den tør jeg slet ikke prøve af, for tænk nu, hvis den viste sig at være et talent også, så skal min mand til at undvære den i tide og utide til stævner, og det går ikke."
Pia betegner Lucky som et naturtalent, når det gælder agility.
"Hun formår at slappe helt af, når vi er til konkurrencer og står og venter. Så ligger hun med hovedet på min skulder og halvsover nærmest. Men når vi så får at vide, at vi kan gå på banen, så er det lige som at tænde på en knap, og så er hun helt klar," griner Pia og kalder Lucky til sig. Nu er det tid til en demonstration i haven.
Og vovse lader sig ikke kalde på to gange. Hun er fuldstændig tændt og helt fokuseret på Pias mindste bevægelse. Med næsten usynlige kommandoer dirigeres Lucky let og adræt gennem forhindringsbanen. Og der er ingen tvivl om, at hun elsker det:
"Kom Lucky, et-to, et-to," siger Pia og hunden ved med det samme, hvad den skal. Hurtigt som et lyn løber den slalom mellem et hav af pæle. Så hurtigt, at man knap når at blinke.
Pia griner over den store forundrelse, som den netop overståede præstation høster.
"Hun har altså også Danmarks hurtigste tid i slalom," lyder forklaringen.
Okay. Danmarks hurtigste slalomtid. Nordisk Mester i agility for hold. Danmarksmester og Årets Agility-hund.
Lucky er vist ikke kun heldig. Hun er også ualmindeligt dygtig.

Publiceret 05 October 2012 14:00