Der bliver masser af underholdende aktiviteter at glæde sig til i Køge Kyst området i 2013. (Foto: Køge Kyst).

Der bliver masser af underholdende aktiviteter at glæde sig til i Køge Kyst området i 2013. (Foto: Køge Kyst).

Meget mere kultur i Køge Kyst-området

KØGE: Køge Kyst har i 2013 blandt andet planlagt at støtte et helt nyt byrum, en festival for klassisk musik og træningsfaciliteter – og så vender succeser som Søndre Havnedag, Kyndelmissevandring og madskoledagene tilbage.
Lørdag den 29. september gennemførte Køge Kyst en kulturvandring på Søndre Havn med chefkonsulent Siv Raun Andersen som guide. De fremmødte, som trodsede blæst og regn, fik som de første del i Køge Kysts planer på kulturområdet til næste år.
- Med kulturplanerne for 2013 ønsker vi at fortsætte den linje, der allerede er lagt, bygge videre på succeserne og føje nyt til. Det handler jo både om at understøtte livet før byen, men også om at få nye erfaringer til den fremtidige by, som er på vej siger Siv Raun Andersen.
De midlertidige byrum på Søndre Havn fungerer som eksperimentarier for den kommende bydel.
I 2013 regner vi med, at der opstår et nyt byrum på Søndre Molevej, som vil være centreret omkring en såkaldt ”dirt jump bane” til BMX cykler. Byrummet vil få navnet ”Oplevelsen”, og langs banen vil træer og blomster sammen med hængekøjer og tilskuerpladser skabe et farverigt og velduftende miljø.
En anden bane, der også kan bruges til fysisk aktivitet, bliver en fem kilometers løberute på havnen og stranden. Med udgangspunkt i havnens egne materialer vil ruten løbende blive udstyret med forskellige træningsfaciliteter. Den foreløbige løberute testes lørdag den 6. oktober i år ved et gratis arrangement, hvor alle kan være med.
Musik og madlavning Byrummet Udsigten udbygges – på foranledning af de unge brugere - med højtalere, integrerede i containere, så der via bluetooth kan afspilles musik.
Træpæle og sandunderlag fra Urban Play-udstillingen, som de seneste måneder har været flittig brugt, bliver stående i byrummet Opdagelsen, og der er planer om, at det får følgeskab af et stort udekøkken til fri afbenyttelse.
- Madskoledagen var enormt populær i år, og vi havde en lang venteliste. Deltagerne lærte for eksempel at bruge lokale råvarer og urter fra strandengen. I 2013 vil vi gerne igen samarbejde med lokale restauranter og Det Grønne Hus om at fortsætte madtemaet og lave flere madskoledage, etablere nyttehaver med borgere og interesserede og måske endda udgive en 'havnekogebog', fortæller Siv Raun Andersen, som godt tør love, at der i 2013 igen vil være aktiviteter og oplevelser på Søndre Havn hele året rundt.

Kunst

Også i 2013 kommer der kunst på havnen, når KØS arrangerer udstillingen Hæk, Hegn, Mur.
Udstillingen vil eksperimentere med kendte elementer fra byrummet og udforske overgangene i byen mellem ny by og gammel havn, mellem offentlig privat m.v.
Der er også planer om, at de kommende byggepladshegn i Stationsområdet i løbet af 2013 kan blive kunstnerisk anvendt til at give nye oplevelser og indsigt i de byggeprocesser, som forbipasserende kan følge på byggepladserne.
Gengangere, debat og dialog Modern Jazz Days-festivalen, som Tapperiet stod bag, var i 2012 en velbesøgt musikalsk begivenhed på Søndre Havn, og Tapperiet forventer at gentage sucessen i 2013.
Til august 2013 kan musikglade køgensere formodentlig også se frem til en festival for klassisk musik. Udover alt det nye, vil der også være en del gengangere som Søndre Havnedag, Det Kreative Billedværksted og Kyndelmissevandringen.
- Det kulturliv, som gennem de sidste to-tre år er blomstret frem på Søndre Havn, er i høj grad drevet af de mange foreninger og entusiastiske kulturaktører i området. Sådan ønsker vi selvfølgelig, at det skal blive ved, for at vi sammen kan skabe det bedste grundlag for den nye bydel, siger Siv Raun Andersen og fortsætter:
- 2013 kommer i høj grad til at stå i dialogens tegn – både omkring kulturen og omkring udbygningen af Stationsområdet og den sydlige del af Søndre Havn. Vi ser frem til gode debatter med køgenserne om deres oplevelser, ideer og erfaringer, og der kommer også i 2013 byvandringer, debat- og dialogmøder i området.
Køge Kyst tager forbehold for ændringer af kulturplanerne for 2013. For nærmere information om arrangementer og aktiviteter kan man følge med på Koegekyst.dk og Bylivskalenderen, som løbende opdateres og udgives i både trykt og digital form.
Følg Køge Kyst Byliv på www.facebook.com/kkbyliv.
pm

Publiceret 05 October 2012 13:15