Vi bør virkelig være stolte af KØS…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Jeg hører personligt ikke til dem, der har den helt store forstand på kunst – enten kan jeg lide et billede eller en skulptur, eller også kan jeg ikke!
Så kan kunstnerne hedde nok så meget. Jeg kan bedst li' når man kan se, hvad tingene forestiller, der må gerne være farver på – og går man helt ud i ekstremerne som at køre smådyr igennem en blender, og kalder det for kunst – ja, så står jeg af.
Men er der noget jeg har respekt for, så er de mennesker, der forsøger at få os til at se kunsten på en anden måde – med andre ord: forsøger at "sælge" den på en anden måde.
Det er jo fuldstændig som i en fodboldklub, hvor man ansætter folk til at markedsføre klubben og dens produkt: læs holdet!
Og det er her KØS kommer ind i billedet. KØS er et museum for kunst i det offentlige rum – tidligere hed det bare Køge Skitsesamling, og var ofte ved at blive sparet væk i det kommunale budget.
Jeg skal blankt indrømme, at jeg selv på et tidspunkt mente man kunne spare mange af de penge man gav til Køge Skitsesamling, for der kom endnu færre, end der gør til en fodboldkamp.
Men man har vel et standpunkt til man tager et nyt?
KØS har med årene udviklet sig helt fantastisk, og er i dag blevet den institution, der leverer den vel nok bedste PR for hele Køge Kommune.
Fodbolden får stadig den meste spalteplads i aviserne, men her står det jo ligesom lidt sløjt til med den gode PR.
KØS har en leder – direktør – i Christine Buhl Andersen, som er en af de allerbedste herhjemme til sit fag, og det har medvirket til, at KØS har fået sat Køge på hele Danmarkskortet – og det er ikke mindst i kraft af Christine Buhl Andersen evner til også at få fonde m.v. til at spytte i kassen, så hendes store visioner kan blive ført ud i livet.
På torsdag den 11. oktober bliver alle sejl sat til, når KØS åbner udstilling "Giv os i dag - Når kunsten går i kirke".
Her kommer Minister for Ligestilling og Kirke, Manu Sareen på besøg og åbner udstillingen og i Køge kirke kan man møde kunstneren Kaspar Bonnén, der præsenterer sine værker i kirken.
Projektet er landsdækkende idet KØS har indledt samarbejde med en lang række museer og kirker landet over, hvor der er kunstnere i alle kirkerne, flot støttet op af de fonde m.v., som Christine Buhl Andersen er så "skrap" til at få med på sine ideer.
Udstillingen på KØS varer til og med den 24. februar 2013 og i kirken vises værkerne til og med 2. juni 2013.

Danmarks bedste handelsby kåres

I 2010 blev Køge kåret til Danmarks Bedste Handelsby – en kåring, der finder sted hver 2. år. Endnu er der aldrig en by, som har vundet 2 år i træk – men en gang skal jo være den første. Køge er i hvert fald med i puljen igen i år, hvor der er 21 deltagere.
Ved sidste kåring var Ålborg med helt fremme, men de er slet ikke med på listen i år, og det samme gælder for Ringsted, som sluttede langt nede på listen.
Til gengæld er både Roskilde og Næstved med på listen i år.
Der er nye udpegningsregler denne gang, idet både kunder og et bedømmelsesudvalg er inde over, og kategorierne er også ændret en smule. Bl.a kårer man handelsbyen med de bedste P-forhold!
Kåringen finder sted på Kunstmuseet Aros i Århus på torsdag den 11. oktober, og Køge Handelsstandsforening er selvfølgelig til stede.

- rigtig go' weekend!

Publiceret 05 October 2012 10:30