Det ene af de to vinderbilleder. Foto: Thomas Toft Jørgensen

Det ene af de to vinderbilleder. Foto: Thomas Toft Jørgensen

Vinderne af ”Skulpturer I Øjenhøjde” er fundet

De to vindere af fotokonkurrencen, ”Skulpturer I Øjenhøjde”, Kolding Kommune Kulturforvaltnings bidrag til Arkitekturens Dag, er fundet.

De to vindere af fotokonkurrencen fra Arkitekturens Dag er nu fundet. Rita Ankerbo og Thomas Toft Jørgensen modtager begge et gavekort på kr. 500 til City Koldings butikker. Vinderne har på hver deres måde formået, at iscenesætte, fremhæve og, eller vinkle skulpturerne på en ny og appetitvækkende måde.
Abessinieren og Amalie Med Kat
Den spanske Trappe danner ramme om det ene af vinderbillederne, et af Johannes C. Bjergs tidlige værker, Abessinieren, som forestiller en afrikansk mandsskikkelse i bronze, med Koldinghus i baggrunden. Vinder Thomas Toft Jørgensen fortæller, at der er ligger en meget spændende historie i og omkring "Den Spanske Trappe" og ikke mindst Kolding Hus. Personligt synes han, at det er noget af det smukkeste vi har kulturelt i Kolding.
Det lykkedes Thomas Toft Jørgensen, at forstå skulpturen, dens placering og formidle den på en ny og interessant måde, men stadig i en historisk kontekst. Kulturkonsulent Rikke Aakjær Steffensen fortæller om begrundelsen for valget:
”Du formår med dit billede, at fremhæve fine detaljer og unikke sider af skulpturen ”Abessinieren” af Johannes C. Bjerg. Med et enkelt billede har du vist os værdien i Koldings unikke kulturarv.”

Det andet vinderbidrag, forestiller en hyggelig stund med Hanne Varmings ”Amalie Med Kat” i Geografisk Have. Rita Ankerbo fortæller, at hun har valgt denne skulptur, fordi den minder hende om sit barndomshjem, hvor hendes mor altid satte sig på vaskebænken sammen med katten Persson. Rita har taget nogle fine detaljebilleder og fortæller med billedet af sig selv og ”Amalie Med Kat”, en personlig historie om forståelse og samhørighed. Rikke Åkjær uddyber:
”Detaljebilledet af Amalies hånd viser, at mange har det som dig. Man får lyst til at sætte sig og røre, samt stryge Amalie over hånden og katten over hovedet.”

Konkurrencen
I ugen op til Arkitekturens Dag, satte Kolding Kommunes Kulturforvaltning, med fotokonkurrencen, ”Skulpturer I Øjenhøjde”, ekstra fokus på kunsten i byrummet. Konkurrencen gik ud på, at udvælge sig en skulptur, tage et billede af den og kommentere på den, enten med ord eller med en kunstnerisk tilføjelse. Det var en sjov og anderledes måde at sætte byens skulpturer i spil med borgernes fantasi, og det kunne man se på tilmeldingerne, at der var rigtig mange der syntes. Kulturkonsulent Rikke Aakjær Steffensen uddyber:
”Vi har fået masser af spændende bidrag, hvor man kan se, at borgerne virkelig har hygget sig med konkurrencen. Vi vil derfor opfordre alle til fortsat, at indsende bidrag til kulturforvaltningen.”


Publiceret 05 October 2012 12:16