Ikke alene bilen men også bilisten skal klædes på til vintervejret. GF Forsikring i Køge opfordrer alle sine bilister til at øve sig i vinterkørsel under trygge forhold på GF Sikkerhedsdag.(Foto: Skovdal & Skovdal)

Ikke alene bilen men også bilisten skal klædes på til vintervejret. GF Forsikring i Køge opfordrer alle sine bilister til at øve sig i vinterkørsel under trygge forhold på GF Sikkerhedsdag.(Foto: Skovdal & Skovdal)

De sydsjællandske bilister får det glatte lag

GF Forsikring inviterer bilister med til GF Sikkerhedsdag den 3. og 4. november.

VINTERKØRSEL: Selvom vejene endnu ikke er frostglatte, skader det ikke at være godt forberedt. Derfor får en del sydsjællændere nu mulighed for at få testet deres køreevner inden vinterens glatte føre sætter ind, siger Brian Nielsen fra GF Forsikring i Køge, som inviterer til trafiksikkerhedsdag i november.
De hårde vintre er i frisk erindring hos de sydsjællandske bilister, og mange har oplevet problemer med at styre deres bil under vanskelige vej- og vejrforhold. Så vil man nedsætte risikoen for skader den kommende vinter, er det en god ide at øve sig under trygge forhold.
Igen i år er der derfor forebyggende vinterhjælp på vej til de bilister, der er forsikret i GF. For i weekenden den 3. og 4. november inviterer GF Forsikring til GF Sikkerhedsdag på Køreteknisk Anlæg i blandt andet Roskilde, Sorø, og Toksværd.
På GF Sikkerhedsdag starter hvert hold med instruktion, før der tages hul på udfordringer med at styre og bremse på tør vej, på lige glatbane og på den vanskelige krumme glatbane.
Træningen omfatter også katastrofeopbremsning, bremse- og undvigemanøvre samt fremprovokerede udskridningsøvelser ved træk i håndbremsen. Herudover er der på mange anlæg en lokal kørelærer fra køretek
nisk anlæg, der fortæller om de regler, der oftest bliver glemt i trafikken, og hvad det betyder for trafiksikkerheden.

Hjælp til selvhjælp

Prisen for at deltage er 100 kroner, som går ubeskåret til GF Sikkerhedspris.
- Prisen uddeles til gode lokale trafikinitiativer over hele landet. Sidst blev det til 257.000 kroner, der blev uddelt til fire forskellige projekter landet over, forklarer Brian Nielsen.
- Man hjælper derfor ikke kun sig selv ved at blive en bedre bilist, man gavner samtidig den generelle trafiksikkerhed i Danmark, siger han.
- For os er det sund fornuft at invitere vores bilister til GF Sikkerhedsdag. Vi er et af GF?s lokale forsikringskontorer med overskudsdeling på bilforsikringerne – det betyder helt konkret, at hver gang vores bilister undgår en skade, kommer det alle til gode.
Dette princip resulterede i, at GF på landsplan betalte 143 millioner kroner retur til bilisterne i foråret 2012, siger Brian Nielsen
Tilmeldingen til GF Sikkerhedsdag startede onsdag den 3. oktober.
Arrangementet løber af stablen i 18 byer over hele landet. For at deltage i arrangementet skal man have sin bil forsikret i GF Forsikring.

Publiceret 06 October 2012 06:30