Mona Abdi er med i projekt

Mona Abdi er med i projekt "Glade Børn" og er meget glad for de gode råd, hun får med hjem. Her har hun Nasrin på 9 måneder på armen. Foto: Claus V. Jensen

Forældre i Tusindfryd tager hånd om børnenes trivsel

Kolding Kommune er med i pilotprojekt, der skal sikre gladere og sundere børn i børnehaverne

- Jeg har lært mange ting om sundere kost og om, hvordan vi kan være mere aktive sammen med vores børn. Jeg har for eksempel fået opskrifter, som vi bruger derhjemme, og bevægelse på forskellige måder er også blevet en del af samværet i vores familie.
Sådan siger Mona Abdi, der er mor til en dreng i Børnehaven Tusindfryd i Kolding. Sammen med andre forældre og de ansatte i børnehaven deltager hun i et pilotprojekt under Sundhedsstyrelsen, som Kolding Kommune og tre andre kommuner er en del af. Projektet hedder "Glade Børn", og formålet er at styrke forældrenes kompetencer indenfor emner som kost, leg og bevægelse til gavn for først og fremmest børnenes men også de voksnes trivsel.
- Generelt ser vi flere og flere børn i Danmark, der ikke trives, og flere børn med livsstilssygdomme som eksempelvis overvægt. Derfor er det vigtigt, at forældrene bliver bedre til at tage ansvar for børnenes sundhed, og vi sætter ind allerede her i børnehavealderen, så vi kan få skabt nogle gode vaner hos børnene, inden det bliver en meget større udfordring. Jo før, vi får skabt de gode vaner, jo bedre, konstaterer Jette Ertbølle Nielsen, der er projektkoordinator for "Glade Børn" i Kolding Kommune.

null

Publiceret 06 October 2012 12:00