Lis Werenberg og hendes kunstkollegaer kan opleves i Bramming den 21. oktober. Foto: Susie Jessen.

Lis Werenberg og hendes kunstkollegaer kan opleves i Bramming den 21. oktober. Foto: Susie Jessen.

Gårdbutikkerne inspirerer hinanden

22 butikker, der alle er beliggende i det gamle Ribe Amt, udgør tilsammen Sydvestjyske gårdbutikker og kunsthåndværk. Butikkerne, der sælger alt fra ost til glas holder marked i Bramming den 21. oktober

Af
Susie Jessen

Glasmager Lis Werenberg fra Glejbjerg rumsterer rundt i sin gårdbutik på Katbølgaard, hvor der også jævnligt holdes kurser i glaskunst.
På trods af, at det er hyggeligt og rart at have sin egen lille butik i ens bolig, så kan det også af og til være ensomt.
Derfor er Lis Werenberg glad for, at hun er en del af sammenslutningen "Sydvestjyske gårdbutikker og kunsthåndværk", som består af i alt 22 gårdbutikker fordelt over det gamle Ribe Amt.
- Vi er meget forskellige og vi sælger jo alt fra ost og pølser til glas og kort. Men på trods af vores forskellighed, så er det rart, at vi kan sparre med hinanden omkring forskellige ting ved at have sin egen butik, forklarer Lis Werenberg, som startede op som selvstændig i 2005 og har været medlem af foreningen siden 2008.

Stor turist-interesse

Sydvestjyske gårdbutikker og kunsthåndværk har sammen udgivet en pjece med en oversigt over alle gårdbutikkerne, der er medlemmer.
Lis Werenberg forklarer, at især turister af og til tager turen rundt til butikkerne, når de er på ferie i området.
- Vi giver liv ude på landet og så er det her jo et godt input til turismen, at vi også er her som en slags oplevelse, forklarer Lis Werenberg.
Sydvestjyske gårdbutikker og kunsthåndværk holder marked og udstilling den 21. oktober fra 10.00-16.00 i Bramming Kultur- og Fritidscenter.

Publiceret 06 October 2012 08:00