Dennis B. Ellebæk fra Upfront It

Dennis B. Ellebæk fra Upfront It

Hvor meget strøm bruger dit IT, og er der penge at spare?

Det spørgsmål, er der mange, der har stillet sig selv - både i større og mindre virksomheder. Forleden inviterede Miljønetværk Syd fra Esbjerg et lokalt IT firma upfront-it, der har til huse i Esbjerg og Roust ved Varde, til et inspirerende møde for flere

Af
/Schou

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi alle gerne vil bidrage og tænke grønt, når vi ser på, hvordan det står til med CO2-udledningen i verden. Og ofte er det de små ting, der spiller ind. Alle kan starte et sted, og det synes jeg oprigtigt, at man burde gøre mere bevidst.
"At det så samtidig kan måles på bundlinjen for vores kunder, er i den grad et ekstra plus," fortæller it-rådgiver Dennis B. Ellebæk fra upfront-it.
Computere og andet it-udstyr sluger utroligt megen strøm. Faktisk bidrager it til den globale CO2-udledning med op til to procent. Der findes dog en række områder, hvor du kan bidrage til at reducere dette strømforbrug.
Men er der nu også noget der hedder "grøn IT" ?
Dennis B. Ellebæk er ikke i tvivl.
"Grøn IT er den samlede betegnelse for denne nye miljøvenlige måde at tænke it på. Det er ikke selve fabrikationen af forbrugerelektronik, der er den store strømsluger. Hovedparten af el-forbruget sker under drift i udstyrets levetid. Det er målbart, så simpelt er det. Når vi går ind i et projekt, bliver det dokumenteret."

En succes historie

"Grøn IT = store besparelser. Så simpelt kan det faktisk siges," fortæller Flemming Davidsen fra Ingeniørfirmaet Johansson & Kalstrup, der til stadighed følger udviklingen og rådgivningen for herigennem at sikre, at leve op til tidens krav om grøn it.
"Vi stod for at skulle vælge en ny serverløsning. Nøgleværdierne var driftssikkerhed, en løsning, der kunne vokse med virksomheden, og ikke mindst en grøn løsning, der var energieffektiv.
upfront-it præsenterede et effektivt løsningsforslag. Der blev målt den eksisterende serverløsnings energiforbrug, og der blev beregnet, hvad den nye serverløsnings energiforbrug ville være. Løsningen er baseret på virtualisering med Microsoft© Hyper-V teknologi, en teknologi, der gør det muligt at afvikle flere servere på samme hardware. Dette giver ikke bare høj fleksibilitet og driftssikkerhed, men også en væsentlig besparelse på strømregningen. Efter upfront-it virtualiserede vores servere, har vi minimeret strømforbruget med 59%! Desuden er vores serverløsning nu både grøn og driftsikker," slutter han.

Tine E. Nedergaard fra MILJØNETVÆRK SYD bød humoristisk velkommen med at bede alle deltagerne rejse sig, og i kor synge

Tine E. Nedergaard fra MILJØNETVÆRK SYD bød humoristisk velkommen med at bede alle deltagerne rejse sig, og i kor synge "Marken er mejet" Inspirationen havde hun fra "Ålen" alias Peter Aalbæks ledelsesstil.

?Miljøledelse uden slutning? var Flemming Davidsens fra Johansson & Kalstrup afsluttende bemærkning.

?Miljøledelse uden slutning? var Flemming Davidsens fra Johansson & Kalstrup afsluttende bemærkning.

Publiceret 06 October 2012 10:00