Børnene fra Børnehaven Skovbrynet var hurtige til at tage det nye legehus i brug.
Foto: Anne Andersen

Børnene fra Børnehaven Skovbrynet var hurtige til at tage det nye legehus i brug. Foto: Anne Andersen

Verdens mest fantastiske legehus

Nicolai for børn har skænket et helt specielt legehus til Børneafdelingen på Kolding Sygehus

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Formen og udseendet er langt fra traditionelt - og det er måden hvorpå det nye legehus på Børneafdelingen er blevet til på også. Det er Kristina Høier fra Nicolai for børn der er iværksætter på projektet:
- Vi har haft en masse børn nede hos os der igennem en måned har bygget små modeller af deres drømmelegehus. Derefter har arkitekten fra Felthaus været hos os en formiddag og er blevet inspireret af alle de små legehuse. Og så har han tegnet det her flotte resultat, fortæller Kristina Høier glad.
Hele projektet er sponsoreret, ligefra tømrerne der har bygget huset, til malerne der har malet. Og nu står huset altså på legepladesen ved Børneafdelingen på Kolding Sygehus
- Det er jo fantastisk, at kunne give det videre til nogle som virkelig har brug for det, siger Kristina Høier. Og på Børneafdelingen har man taget imod det nye legehus med kyshånd:
-Det er jo et super sjovt og flot legehus, og vi er rigtig glade for, at de har tænkt på os, fortæller Jette Tarp der er hospitalspædagog.
- Det kommer til at betyde rigtig meget, for rigtig mange børn, fortsætter hun. Leg er en vigtig ting i vores hverdag, og det kan være med til at flytte tankerne for nogle af de børn der er indlagt her.
Og mens de voksne står og beundrer det flotte byningsværk, så kan de inviterede børn fra Børnehaven Skovbrynet kaste sig ud i leg i det nye flotte legehus.

Publiceret 06 October 2012 12:00