Den konservative gruppeformand, Frank Schmidt-Hansen udtrykker bekymring over budgettet for næste år. Derfor har den konservative gruppe ikke stemt for.

Den konservative gruppeformand, Frank Schmidt-Hansen udtrykker bekymring over budgettet for næste år. Derfor har den konservative gruppe ikke stemt for.

Budgetforlig vedtaget uden de konservative

Investering er kodeordet i det budgetforlig for 2013, som byrådet vedtog i tirsdags. De Konservative er bekymrede over optagelse af lån og en udhulning af kassebeholdningen

Af
Susie Jessen

Det blev uden de konservative, at byrådet tirsdag i sidste uge vedtog budgettet for 2013 for Vejen Kommune med overslagsårene 2014-2016.
Dermed er det Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Venstre, der står bag det nye budget, der blandt andet byderr på en masse investeringer i kommunen.

Investering i anlæg
På budgetforliget er der blandt andet afsat 100 millioner kroner til gennemførelse af anlægsprojekter i kommunen.
Her er der afsat 15 millioner til etablering af børnecentre, tre millioner til at ombygge daginstitutioner og seks millioner til at ombygge Brørup Hallerne. 13 millioner er desuden afsat til at etablere en ny tandklinik.
Byrådet har desuden besluttet at der skal være øget fokus på miljø og CO2 udledning i budgetforliget. Her er der investeret 33,6 millioner. Skatten forbliver uændret.

Uansvarligt
For at gennemføre anlægsprogrammet bliver der i 2013 et træk på 15 millioner af kommunens kassebeholdning.
Desuden optages der et lån på 36 millioner kroner hvor halvdelen går til energibesparelse. Og netop optagelsen af lån, har vakt stor bekymring fra konservativ side, der derfor ikke stemte for.
- Over den her fireårige periode, vil vi komme til at låne 160 millioner, men kun afdrage 80 millioner. Det vil komme til at øge gælden og sådan opererer vi ikke.
Jeg vil gerne pointere, at der er mange gode ting ved budgetforliget, men vi mener ikke i den konservative gruppe, at det er en ansvarlig politik, at udhule kassebeholdningen og optage yderligere lån, lyder det fra den konservative gruppeformand, Frank Schmidt-Hansen.
Denne kritik er Borgmester Egon Fræhr helt uenig i.
- Låneoptagelsen er blandt andet forsvarlig, fordi vi bruger en stor del af pengene på energirenovering. I det lange løb vil vi dermed komme til at spare på driften, hvilket jo er en fordel. Den anden grund til, at det er en fordel at låne penge lige nu, er, at renten er så lav. Ved at investere i anlæg, kan vi holde hjulene i gang i kommunen. Derfor mener jeg, at denne låneoptagning er økonomisk forsvarlig, lyder det fra Borgmesteren.

Publiceret 13 October 2012 07:00