Slægtshistorisk Selskab for Østsjælland og Køge Byarkivs Venner arrangerer sammen foredrag med Henning Bender om udvandringen fra Køge Kommune.

Slægtshistorisk Selskab for Østsjælland og Køge Byarkivs Venner arrangerer sammen foredrag med Henning Bender om udvandringen fra Køge Kommune.

Den oversøiske udvandring fra Køge

Foredrag om Den oversøiske udvandring fra Danmark og Køge Kommune 1868-1914.

KØGE: Slægtshistorisk Selskab for Østsjælland og Køge Byarkivs Venner henter tirsdag den 23. oktober Danmarks førende udvandringshistoriker Henning Bender til Køge. Det sker til et foredrag kl. 19.30 på Teaterbygningen.
Foredraget handler om den oversøiske udvandring fra den nuværende Køge Kommune i årene 1868-1914. I denne periode valgte mange at søge lykken navnlig i USA.
Udvandringen blev befordret af udviklingen på transportområdet og en kraftig efterspørgsel på arbejdskraft samt mulighederne for at erhverve egen jord i det vidtstrakte område.
I årene mellem 1850 og 1914 var Danmark en af de nationer i verden, der havde flest oversøiske udvandrere målt i forhold til befolkning. Der er lagt op til et fascinerende foredrag med Henning Bender, der øser af sin omfattende viden om den danske udvandring.
Henning Bender var fra 1974-2008 stadsarkivar i Aalborg og fra 1989-2008 desuden leder af Det danske Udvandrerarkiv. Det er med andre ord den førende ekspert på udvandringens historie, som kommer til Køge og holder foredrag.
Henning Bender vil fortælle om, fra hvilke sogne og byer udvandrerne fra Køge kom, og hvem de var. Hvorfor, hvornår og hvordan de rejste, og han vil fortælle om og vise egne fotografier fra de steder i det fremmede, hvor udvandrerne fra Køge særlig slog sig ned. Nogle blev derude i det nye land og andre vendte hjem igen.
Køge Byarkivs Venner og Slægtshistorisk Selskab for Østsjælland arrangerer foredraget med Henning Bender i fællesskab. Rigtig mange slægtsforskere har været ude for at støde på udvandrere i deres slægt. Hvis man ønsker at følge dem og deres historie, er Det danske Udvandrerarkiv en uomgængelig ressource. I foredraget kan man høre om udvandringen fra Køge og om udvandringsarkivet.
Der er med andre ord noget for alle. Både de lokalhistorisk interesserede. Men også for slægtsforskere, der ønsker inspiration til selv at arbejde videre med udvandringens historie.
I det nyeste nummer af Køge Studier kan du læse mere om udvandringen fra Køge.
Foredraget arrangeres af Slægtshistorisk Selskab for Østsjælland og Køge Byarkivs Venner.
Der er fri adgang for medlemmer af foreningerne. Alle andre er velkomne for 25 kr.
pm

Publiceret 13 October 2012 10:15