Gule Hal på Strandpromenaden i Køge hvor mødet afholdes torsdag den 25. oktober. (Arkivfoto. JCJ).

Gule Hal på Strandpromenaden i Køge hvor mødet afholdes torsdag den 25. oktober. (Arkivfoto. JCJ).

Hvor og hvordan skal kunsten være i Køge Kyst?

KØGE: Den foreløbige kunststrategi for Køge Kyst præsenteres onsdag den 24. oktober på et aftenmøde, hvor der også er plads til spørgsmål, input, ønsker og debat fra køgenserne.
Køge Kyst ønsker at give kunsten særlig rolle i den kommende by. Derfor har en arbejdsgruppe, støttet af Statens Kunstfonds Udvalg for Kunst i det Offentlige Rum og Køge Kyst, siden maj forsøgt at besvare spørgsmålene: Hvilken rolle skal kunst spille i den kommende by? Hvilken slags kunst skal det være - og hvor skal den placeres? Og hvordan kan kunsten på bedste vis forholde sig til Køges historie og samtidig pege fremad mod udviklingen af byen?
Onsdag den 24. oktober kan alle interesserede høre arbejdsgruppens præsentation af de foreløbige ideer til en kunststrategi for Køge Kyst. Herefter vil det være muligt at stille spørgsmål, komme med input og ønsker til, hvilken rolle kunsten skal have i den kommende by og hvad den skal kunne.
Arbejdsgruppen vil også fortælle om, hvordan man andre steder har brugt en kunstplan og vise eksempler på værker som f.eks. havmanden ”HAN” fra Helsingør.
- Vi mener, at kunsten både kan være med til at skabe et spændende og sanseligt bymiljø og udfordre, samle og påvirke det sociale liv, som udfolder sig i byen. Derfor vil vi gerne – sammen med køgenserne – udforme en plan for, hvordan kunsten integreres i den kommende bydel, siger chefkonsulent i Køge Kyst, Siv Raun Andersen.
Kunstneren Elisabeth Toubro – som er en del af arbejdsgruppen - vil til mødet fortælle om sine erfaringer med kunst i det offentlige rum. Hun har bl.a. lavet en omdiskuteret vandskulptur på Store Torv i Århus.
Foruden Elisabeth Toubro, består arbejdsgruppen af kurator Peter Kirkhoff Eriksen, arkitekt Peter Schulz Jørgensen og redaktør Louise Trier.
Efter mødet tager arbejdsgruppen forslag og input med i den videre proces frem mod den endelige kunststrategi, som forventes at være klar i februar 2013. Det første kunstprojekt vil efter planen gå i gang umiddelbart efter strategien er udformet.
Præsentation med dialog- og debat om kunststrategien for Køge Kyst finder sted onsdag den 24. oktober i Gule Hal, Strandpromenaden 1, Søndre Havn i Køge kl. 17-19. Mødet er gratis og åbent for alle. Der serveres let aftensmad og drikke undervejs.
pm

Skulpturen

Skulpturen "HAN" fra Helsingør, skabt af kunstnerduoen Elmgren & Dragset.

Publiceret 13 October 2012 06:30