KU genopstår

Sønderjyllands Konservative Ungdom er blevet genstiftet

Af
pra

Ved en ekstraordinær generalforsamling i Kruså den 8. oktober blev Sønderjyllands Konservative Ungdom genstiftet. Den sønderjydske afdeling har i flere år ikke været aktiv, men er det i sagens natur nu igen.
Ved generalforsamlingen mødte 16 mennesker op, heriblandt nogle unge konservative, flere formænd for Sønderjyllands vælgerforeninger og Charlotte Sahl Madsen, forhenværende Videnskabsminister.
Til generalforsamlingen blev der bl.a. valgt en bestyrelse, samt formand og næstformand. Til bestyrelsen blev Sonja Frisk (Tønder) valgt. Til næstformand blev Brian Bach Lassen (Kruså) valgt og til formand blev Mikael Brorson (Haderslev) valgt. Pernille Asmussen blev valgt som bestyrelsessuppleant.
"Vi håber på at kunne styrke Sønderjylland og vil løbende markere os på politiske områder som er vigtige for Sønderjylland. Lige nu er der flere problematikker som vi vil forsøge at ændre på. Her er der eksempelvis tale om:
- Skatter og afgifter, som kvæler de sønderjyske butikker og tvinger danske familier til at handle syd for grænsen.
- Bevarelse af 10. klasse, som ofte er en vigtig del af mange unges uddannelsesforløb. 10. klasse er både truet lokalt, hvor vi bl.a. ser problemer i Aabenraa, og nationalt.
- Bevarelse af de kaserner som er truet i Sønderjylland, fordi regeringen ønsker at skære i Forsvars-budgettet," siger formanden.
"Vi tror på at kunne skabe indflydelse, både ved hjælp af at være synlige i medierne, men også ved hjælp af et tæt samarbejde med Sønderjyllands vælgerforeninger, som allerede har været gode til at tilbyde deres hjælp. Ydermere vil vi have arrangementer rundt omkring i Sønderjylland: vi vil holde nogle gode fester, finde nogle gode talere og have nogle gode debatter. Allerede nu har vi arrangeret en paneldebat med DSU Haderslev, mandag den 29. oktober på Bispen, hvor alle, unge som gamle, er velkomne," siger Mikael Brorson.

Publiceret 13 October 2012 08:00