Mie Budde Thinggaard.

Mie Budde Thinggaard.

Mie danser mod oplevelserne

15-årige Mie Budde Tinggaard har været en uge i erhvervspraktik på Lokalavisen

Af
Jørgen Flindt

Hun har danset siden hun var to. Måske var det tre år. Men hun har i hvert fald danset i rigtig mange år, og nok betyder dansen ikke alt for 15-årige Mie Budde Tinggard, men det betyder meget. - Jeg startede jo selvfølgelig for sjov, og det har altid været sjovt at danse. Men omkring det tidspunkt jeg var ti år gammel, fangede dansen mig helt vildt. Det er fedt at danse og det er fedt med de oplevelser, der giver, siger hun.
Hun danser ved danseQuibrilliuum i Vejle, og det elsker hun kort og godt.
- Både at komme til træning i årets løb og især den store forestilling i Musikteatret, når sæsonen slutter. Begge dele er fedt at opleve, siger hun. I den uge vi lige er gået ud af, har den unge kvinde, der går i 9. klasse på Kirstine seligmann Skole i Vejle, været i erhvervspraktik som journalist på Lokalavisen, og journalistikken er da også et mål hun søger derude i fremtiden.
- Jeg elsker at skrive, og jeg elsker at opleve. Derfor kunne jeg godt tænke mig at blive journalist, nævner hun. Selv er hun som unge piger nu er flest, dog skal hun tage hensyn til det faktum, at hun har diabetes.
- Det er selvfølgelig irriterende, men sådan er det jo bare, siger hun.
Og dansen. Ja, hun har stort set danset alle slags danse. Og oplevelser. Ja, dem skaber man jo selv. Nu har hun så prøvet at være journalist, og helt skræmt er hun ikke.
- Nej, det vil jeg stadigvæk gerne, siger hun og smiler.
Oplevelserne venter. I valsetakt. Måske en tango eller nok nærmere i jazz eller Fame.

Publiceret 13 October 2012 06:00