Ledende bibliotekar Inger Kjeldsen forventer sig meget af samarbejdet.

Ledende bibliotekar Inger Kjeldsen forventer sig meget af samarbejdet.

Prisvindere laver lektiecafé i Varde

Varde Bibliotek har allieret sig med Ungdommens Røde Kors om at åbne en lektiecafé i Varde. Ungdommens Røde Kors har netop vunder kronprinsparrets sociale pris for deres initiativ, som allerede findes mange steder i landet.

Af
Af Lene Dalsgaard

I Varde forventer ledende bibliotekar Inger Kjeldsen sig meget af samarbejdet.
"Lige nu har vi seks frivillige gymnasieelever, der vil tage sig af hjælpen og da det jo er unge mennesker, håber vi at det vil medføre en ung og glad stemning i cafeen," siger hun.
Det er planen at der skal være mindst to hjælpere tilstede hver dag, og der er altså stadig plads til flere frivillige.
"Der er allerede en lektiecafé på biblioteket i Ølgod og der er også en lektiecafé i bebyggelsen Isbjergparken." Den sidste står multietnisk forening for og begge kører rigtig godt, siger ledende børnebibliotekar Inger Kjeldsen.
Inger Kjeldsen understeger at den nye lektiecafé ikke skal være en konkurrent til cafeen i Isbjergparken, men et supplement.
"Når vi vælger at åbne en ny cafe, er det fordi vi tror på, at der godt kan være et udækket behov i midtbyen."
Inger Kjeldsen mener at en lektiecafe ligger særlig godt på biblioteket.
"Vi har i forvejen pligt til at informere og oplyse på biblioteket. Vi har ressourcerne, bøger og computere, lige ved hånden, så jeg synes at det ligger lige til højrebenet som en opgave for os," siger hun.
"Jeg håber at der kommer mange der har brug for hjælp, men hvis man bare gerne vil sidde sammen med vine venner og lave lektier, er man lige så velkommen," lyder det fra ledende børnebibliotekar.


FAKTA:

Lektiecafeen åbner den 25. oktober klokken 15.30 og så vil der fremover blive holdt cafe hver torsdag mellem klokken 15.30 til 17.

Publiceret 13 October 2012 10:00