Der er både blevet spillet bridge og skak hele ugen på Skovboskolen.

Der er både blevet spillet bridge og skak hele ugen på Skovboskolen.

Skak og bridge på skoleskemaet

Børnene på Skovboskolen har spillet bridge og skak i denne uge, hvor der har været emneuge om tankesport. Det blev en stor succes.

Af
Martin Rasmussen

TANKESPORT: Ugen op til efterårsferien blev usædvanlig for eleverne på Skovboskolen, for her blev normale fag som dansk og matematik suppleret med undervisning i tankesport. Det betød, at der ugen igennem er blevet spillet både bridge og skak, og det er alle elever fra 0. til 9. klasse, der har været med i projektet.
Dennis Larsen fra Køge Bridgeklub melder om lidt blandet interesse hos eleverne over for bridge, der var nyt for de fleste.
- Eleverne var sat i klasserne, og de havde altså ikke mulighed for at vælge selv. Det betød også, at nogle var negative fra start, men de hørte dog efter og flere blev positive, som timerne gik. Og det endte med, at flere elever spillede både skak og bridge i frikvartererne, lyder beretningen fra ugens forløb.
Ugen blev så stor en succes, at der nu tilbydes gratis undervisning på skolen nogle timer om ugen. Dette er for både lærere, ægtefæller og elever.
Der er flere og flere unge, der spiller bridge, og der afholdes hvert år DM i skolebridge. Dertil kommer, at Dansk Bridge Forbund afholder Juniorcamps med gratis deltagelse og diverse turneringer hen over året, så der er masser af tilbud til de unge bridgespillere.
Køge Bridgeklub vil også meget gerne udbrede bridgespillet i Køge Kommune, og vil derfor starte et hold primært for unge nybegyndere, hvis der er nok interesserede unge efter denne emneuge.
Læs mere om de unges muligheder på www.dbf.dk eller tag fat i Køge Bridgeklub på tlf. 5362 2533.

Publiceret 13 October 2012 09:00