Golf Manager Martin Libak svinger golfkøllen - og håber, at mange vil gøre det samme i skolernes efterårsferie, hvor Fredericia Golf Club stiller baner og udstyr gratis til rådighed for alle interesserede.

Golf Manager Martin Libak svinger golfkøllen - og håber, at mange vil gøre det samme i skolernes efterårsferie, hvor Fredericia Golf Club stiller baner og udstyr gratis til rådighed for alle interesserede.

Spil golf ganske gratis

Fredericia golfclub inviterer hele familien til at prøve kræfter med golfsporten

Af
Lars Saugbjerg

Et knivskarpt smæld. Lyden af en kugle, der bliver ramt perfekt. I samme øjeblik ved du, at svinget, retningen, vinden, terrænet - alt ved slaget - går op i en højere enhed. En skøn følelse... Ingen må snyde sig selv for oplevelsen i skolernes efterårsferie, hvor Fredericia Golf Club inviterer på golf-dage.
Fra onsdag den 17. til fredag den 19. oktober er klubben åben for alle, der har lyst til at svinge en kølle. Der er introduktion fra kl. 9-13. Men alle tre dage kan man spille fra kl. 9-18.
- Vores træningsbane er åben, og her vil vores Pro, Sarah Abercromby, give interesserede en grundig introduktion til golfsporten, og vores 9-huls bane står til fri afbenyttelse, fortæller Marin Libak, Golf Manager i Fredericia Golf Club.
Frivillige instruktører og trænere står klar med gode råd og en hjælpende hånd alle tre dage.
- Vi laver nogle forskellige stationer, hvor man kan lære de mange slag. Rammerne er sat. Golfudstyr og bolde kan lånes gratis i klubhuset.

Hård konkurrence

Det er første gang, at klubben holder åbent på denne måde i hele tre dage. Martin Libak erkender, at tidspunktet på året måske ikke er det mest velegnede set med golf-øjne.
- Men på den anden side... Man kan jo tænke over vores tilbud vinteren over, måske ønske sig golfudstyr i julegave - og pludselig er det jo forår, smiler Martin Libak.
Martin Libak lægger ikke skjul på, at Fredericia Golf Club har brug for flere medlemmer. Ifølge Golf Manageren er man ikke på vej ud over kanten økonomisk, men klubben står overfor en vanskelig opgave i forhold til at tiltrække nye, unge medlemmer.
- Golfsporten er meget populær. Men konkurrencen er blevet hård de seneste år, hvor der er dukket mange nye baner op. Der er for mange. Udbuddet er større end efterspørgslen, konstaterer Martin Libak.
Netop af konkurrencemæssige årsager har klubben suspenderet sit normale indskud. I dag køber man et værdipapir til 1050 kr., og melder man sig ud, er klubben behjælpelig med at videreformidle værdipapiret. Det koster ca. 1.500 for træning, regelundervisning og kontigent i et halvt år.

For hele familien

Martin Libak fornemmer, at mange stadig forbinder golf med snobberi - en dyr og tidskrævende fritidsinteresse.
- Men det er det på ingen måde. Den barriere kan vores arrangement forhåbentlig være med til at nedbryde, siger Martin Libak.
Naturligvis bruger man tid på et par runder golf.
- Men det gør man jo også, når man træner fodbold to gange om ugen og spiller kamp i weekenden. Golf er blevet meget billigere i takt med at konkurencen er øget. Og glem ikke naturoplevelsen og den friske luft. Man går nemt tre kilometer i kuperet terræn på vores 9-huls bane, lyder det fra Martin Libak, der også fremhæver det sociale sammenhold i klubben som unikt og stærkt.
Børn helt ned til 3-4 års alderen formår at kopiere deres forældre på golfbanen.
- Vi har udstyr til børn, så bare tag hele familien med i efterårsferien. Alle kan spille mod alle, og tilmelding er ikke nødvendig, slutter Martin Libak.

Publiceret 13 October 2012 08:00