Borgmester Hans Barlach, Greve kommune.

Borgmester Hans Barlach, Greve kommune.

Analyse:

Greve er Sjællandsmester i privat erhvervsliv

ERHVERV: Greve Kommuner slår alle andre kommuner på Sjælland, når det gælder andelen af jobs i det private erhvervsliv.
Det viser en helt ny analyse fra Vækstforum Sjælland.
I runde tal kan Greve Kommune glæde sig over, at tre ud af fire jobs er i private virksomheder. Til sammenligning er det kun tre ud af fem jobs, som er i private virksomheder i resten af Region Sjælland.
- Vi har et stærkt erhvervsliv i Greve. Der er næsten 12.000 mennesker beskæftiget i de private virksomheder her i kommunen, og virksomhederne eksporterer i alt for 2,9 milliarder hvert år. Det er rigtig flot og vidner om dygtige virksomheder med dygtige ledere og medarbejdere, siger borgmester i Greve Kommune Hans Barlach.
Vækstforum Sjælland har kigget på alle de tal, der tilsammen afgør, hvordan erhvervslivet har det i en kommune.  Greve Kommune har for eksempel Sjællands-rekord i handelsliv.
- Greve er et handelscentrum for en stor del af Køge-bugt området, og vi har nu flere end 4.500 arbejdspladser inden for handel, fortæller borgmesteren.
Men Greve Kommune mærker også den globale krise. Især bygge- og boligvirksomhederne har skåret ned.
- Man kan ikke komme uden om, at krisen også har taget mange arbejdspladser her i kommunen. Vi har mange borgere, der arbejder inden for byggeri og boliger, og det er et af de områder der har været hårdest ramt af krisen, fortæller borgmesteren.
Dansk Industri undersøgte i sidste måned erhvervsklimaet i kommunerne. I den undersøgelse klarede Greve Kommune sig også godt. Blandt andet tilbyder Greve Danmarks bedste rammevilkår og er nummer 17 på den samlede liste over 98 kommuners erhvervsvenlighed.
pm

Publiceret 13 October 2012 17:15