Jannie Johansen klar til at give konkurrenterne baghjul - igen.

Jannie Johansen klar til at give konkurrenterne baghjul - igen.

Jannie er ny Danmarksmester

For første gang har en kvinde vundet Danmarksmesterskabet i den perstigefyldte Rotax Senior klasse i kart-racing. Mesteren hedder Jannie Johansen og er fra Haderslev

Af
Peter Rasmussen

Det har ligget i luften et stykke tid. Gode og stabile resultater har fået flere og flere til at spå Jannie Johansen som ny mester i den prestigefyldte Rotax Senior klasse i gokart. Selv har hun beholdt begge fødder solidt på jorden.
"Intet er afgjort før det allersidste ternede flag," har Janni tidligere sagt i et interview med Lokalavisen Budstikken.
Nu er der blevet blafret med ternerne for sidste gang. Årets sidste afdeling blev kørt på banen i Ikast, og har har Jannie Johansen hurtig som sædvanlig. Trods masser af nerver, lykkedes det den unge kører, at holde taktikken og hurtigt fik hun sikret sig titlen.
"Allerede til lørdagens finale 1 ramte mine mekanikere og jeg den rette opsætning af såvel gear som kart til den våde bane. Det betød, at jeg var første "mand" over stregen som vinder af finale 1," fortæller den nyslåede mester. Hun fortsætter:
"Dette betød, at jeg blot skulle køre en enkelt tredjeplads hjem om søndagen for at være mester."
Jannie sikrede sig titlen allerede i prefinalen. Hun kom i mål på en andenplads og så var der dømt lufttur. Ud over titlen, som aldrig tidligere er blevet vundet af en kvinde, sejrede Jannie Johansen også i "Ladies Cup".
Efter pokaloverrækkelsen var den nye mester hurtig til at sende ros videre til sit team:
"Jeg vil gerne sige meget stor tak til mine mekanikere, Andreas Jensen, Morgan og resten af familien, hele team RS Competiion og alle sponsorer. Uden jeres hjælp ville dette aldrig kunne lade sig gøre," sagde hun.
Selve mesterskabspokalen får Jannie Johansen først officielt ved en præmiefest i november.

Publiceret 16 October 2012 01:00