Miljøprisen 2012 blev overrakt af borgmester Helle Adelborg til prismodtagerne: adm. Direktør Knud-Erik Larsen, økonomidirektør Kasper Larsen og salgsdirektør Jan Nielsen, KLS.

Miljøprisen 2012 blev overrakt af borgmester Helle Adelborg til prismodtagerne: adm. Direktør Knud-Erik Larsen, økonomidirektør Kasper Larsen og salgsdirektør Jan Nielsen, KLS.

KLS Grafisk Hus fik Kommunens miljøpris

Satsning på elbiler giver miljøbevidst lokal virksomhed miljøprisen 2012

Virksomheden KLS Grafisk Hus er årets modtager af Hvidovre Kommunes miljøpris. Miljøprisen uddeles hver andet år, og KLS får prisen for at være gået over til elbiler - i forlængelse af en mangeårig indsats for miljøet.

- KLS får prisen for at være rollemodel ved at være gået foran og have udskiftet en tredjedel af virksomhedens bilpark med elbiler - og fra næste år kun at benytte eldrevne biler, siger borgmester Helle Adelborg. I motiveringen for valget af KLS Grafisk Hus hedder det bl.a.: ¿Valget er faldet på KLS, fordi el-biler er et meget aktuelt emne, og fordi der stadig er et stort behov for, at borgere og virksomheder kan hente inspiration hos rollemodeller i omverdenen¿. KLS Grafisk Hus er en lokal virksomhed med en meget stærk miljøprofil. KLS har tidligere modtaget Hvidovre Kommunes miljøpris, men indstillingen til dette års miljøpris drejer sig specifikt om virksomhedens nye satsning på elbiler. Virksomheden har valgt at udskifte sine benzin- og dieseldrevne firmabiler, sådan at alle biler hos KLS Grafisk Hus inden 2013 kører på strøm. Det er sket med hjælp fra firmaet Better Place, som har leveret ladestandere og Energistyrelsen, som støtter projektet med 530.000 kr. Administrerende direktør Knud-Erik Larsen fra KLS Grafisk Hus modtog prisen ved en sammenkomst i KB-Salen tirsdag den 9. oktober, hvor også økonomidirektør Kasper Larsen og salgsdirektør Jan Nielsen fra KLS deltog. Med prisen og æren følger et diplom og et maleri af kunstneren Linda Bjørnskov, der har atelier i Hvidovre. Foruden KLS Grafisk Hus var Solhuset i Avedøre Stationsby indstillet til miljøprisen 2012. - Både Solhus og KLS¿ elbiler er værdige kandidater til miljøprisen. Det er begge to meget synlige projekter, der har stor positiv signalværdi, og det har været meget svært at vælge, hvem der skal have miljøprisen denne gang, udtaler Helle Adelborg. Hvidovre Kommunes miljøpris uddeles hvert andet år til en virksomhed, person eller organisation, der har gjort en særlig indsats for miljøet i Hvidovre.

Publiceret 16 October 2012 09:00