Team Esbjerg kan ikke indtage den nye Blue Water Dokken på mere værdig vis end mod et mandskab af høj international klasse, FC Midtjylland, onsdag aften.

Team Esbjerg kan ikke indtage den nye Blue Water Dokken på mere værdig vis end mod et mandskab af høj international klasse, FC Midtjylland, onsdag aften.

Rekordkulisse til Team Esbjergs møde med stjernehold

Team Esbjerg indtager den nye Blue Water Dokken mod FC Midtjylland onsdag aften.

Team Esbjerg kan ikke indtage den nye Blue Water Dokken på mere værdig vis end mod et mandskab af høj international klasse, FC Midtjylland, onsdag aften.
I det hele taget er interessen for premierekampen i den nye indendørsarena massiv. Ikke færre end 570 deltager i VIP-arrangementet forud for kampen, og der ventes omkring 2.000 tilskuere til opgøret mod ubesejrede FC Midtjylland i Dame Håndbold Ligaen. Flere hundrede elever fra byens ungdomsuddannelser er inviteret til håndbold for at bidrage til stemningen.
Team Esbjerg får brug for det rygstød, som den sikre sejr på 32-24 over FIF lørdag giver, dels på grund af modstandernes styrke og dels på grund af usikkerheden omkring en af profilerne, Angelica Walléns, deltagelse i kampen.
"Kampen mod FIF var en rigtig fin oplevelse, idet vi i perioder spillede nærmest fejlfrit. Men først og fremmest gav den to rigtigt vigtige point, som giver et godt afsæt til den fortsatte jagt på en slutspilsplads og til en kamp mod et hold med en anden kaliber af spillere. Vi vil forsøge at skabe en overraskelse i de nye rammer," siger cheftræner Lars Frederiksen.
Han betegner FC Midtjyllands bagkæde med Line Jørgensen, Nycke Groot, Lærke Møller og Trine Troelsen som frygtindgydende. Klassespillerne på stregen, Louise Svalastog Spellerberg og Susan Thorsgaard, og en af ligaens bedste målmænd, tyske Sabine Englert, fuldender indtrykket af en yderst stærkt besat modstander. Holdet vandt dog kun en etmålssejr over oprykkerne Skive fH og satte senest det første point til på hjemmebane mod Viborg HK.
Team Esbjerg satser på at slå midtjydernes angrebsspil i stykker og bane vejen for et godt resultat mod favoritterne. Playmaker Gøril Snorroeggen er ude, og det samme er den svenske landsholdsspiller Angelica Wallén. Dansk Håndbold Forbunds Disciplinærudvalg har henholdt sig til indberetningen fra dommerne i kampen mellem FIF og Team Esbjerg om, at Wallén har skubbet en modspiller bagfra og efterfølgende blev diskvalificeret. Hun idømmes derfor en spilledags karantæne.
"Vi tager afgørelsen til efterretning og rykker tættere sammen i bussen. Trods alt spillede vi omkring 40 minutter uden Angelica mod FIF, selv om det naturligvis er det en svækkelse. Også uden hende er vi dog opsat på at give den fuld gas mod FC Midtjylland," siger cheftræner Lars Frederiksen.
bortset fra Angelica Wallén er Team Esbjergs trup uændret i forhold til FIF-kampen. Team Esbjerg – FC Midtjylland i Dame Håndbold Ligaen onsdag den 17. oktober kl. 19.00 i Blue Water Dokken:
Målmænd: Kari Aalvik Grimsbø og Marie Staun

Venstre fløj: Jessica Helleberg
Højre fløj: Kelsi Fairbrother
Streg: Rikke Zachariassen, Maja Bech Hansen og Kirsten Balle
Bagspillere: Lotte Grigel, Tove Seest, Nikoline Nielsen og Line Thorius.

Publiceret 16 October 2012 14:00