Lone Myrhøj fotograferet i familiens have på Grejsdalsvej i Vejle.

Lone Myrhøj fotograferet i familiens have på Grejsdalsvej i Vejle.

SF vil have borgmesterposten igen

SF's borgmesterkandidat Lone Myrhøj vil have partiet tilbage i borgmesterstolen i Vejle

31-årige Lone Myrhøj blev i sidste uge formelt valgt til SF's borgmesterkandidat til kommunevalget i november 2013. Hun drømmer om, at SF igen kan blive borgmesterparti, som man var det fra 1993-2005 med Flemming Christensen som borgmester.
- Borgmesterposten er enormt afgørende for, hvad man har at sige, og der er mange ting, der vil blive anderledes med en SF borgmester. Vi vil lytte mere til indsigelser fra borgerne og i højere grad tage borgerne med på råd, end der bliver gjort i dag, siger Lone Myrhøj.
- Vi var for eksempel det eneste parti, der fra starten meldte ud, at vi gik imod skolelukninger, da det var til debat sidste år. Det skabte store protester fra borgerne, og jeg ser det som en klar SF sejr og en sejr for borgerne, at det endte uden skolelukninger.

Kæmper for de udsatte

- Vi har også skabt mange gode resultater på socialområdet og har for eksempel lige fået ansat en gadesygeplejerske. Desværre er serviceniveauet i Vejle Kommune faldet drastisk, og det skal ændres. Vejle Kommune skal være et godt sted at være for alle borgere, også for udsatte, og det kræver ændringer, siger Lone Myrhøj.
Vinder man borgmesterposten ved at kæmpe de udsattes sag?
Det ved jeg ikke, men det er en af mine og SF's mærkesager, og så må borgerne jo sætte deres kryds, som de gør. Vi gør det, vi synes er rigtigt og bedst.
Hvis SF efter kommunalvalget om godt et år får held til at generobre borgmesterkæden, skal man dog ikke forvente sig, at det samtidig bliver en tilbagevenden til den politik, der blev ført med Flemming Christensen ved styrepinden.
- Han blev jo beskyldt for at være skabsborgerlig, og det bliver noget mere rødt, end det han stod for, siger SF's nye borgmesterkandidat.

Publiceret 16 October 2012 10:00