Slutspurt for elbilprojekt i Varde

Projekt Test-en-elbil nærmer sig sin afslutning i Varde kommune, hvor det næstsidste hold af engagerede elbil-testpiloter sætter sig bag rattet den 17. oktober.

Af
/Schou

Samtidig indleder elbiloperatøren CLEVER og Varde Kommune også slutspurten på tilmeldinger til det ottende og sidste hold testpiloter - og der er stadig plads til at være med.
Elbiloperatøren CLEVER og Varde kommune har oplevet stor interesse for projektet, og over 750 borgere i kommunen har søgt om at være med til at generere data om kørsel i elbiler.

Værdifulde data

Det er elbiloperatøren CLEVER, der står bag Test-en-elbil, der er Europas største elbilprojekt og skaber værdifulde data om elbiler og opladning. CLEVER har udstyret samtlige elbiler i projektet med en såkaldt datalogger, der giver eksakte data omkring testpiloternes kørsel i elbilen. Sammenholdt med testpiloternes personlige erfaringer giver den store mængde data, som projektet skaber, CLEVER en unik viden om elbiler og opladning.
Testpiloterne og deres familier får stillet elbilen til rådighed i tre måneder. Bilen skal indgå i familiens daglige gøremål, for at undersøge hvordan elbilen passer ind i danskernes hverdag. Sammen med elbilen får testpiloten opsat en ladeboks, der fungerer som hjemmets egen "tankstation" i testperioden.
Det nye hold testpiloter få bilen overdraget på Varde kommune onsdag d. 17. oktober kl. 15.00-16.30.

Elbilen efterlader savn

For at sikre et solidt grundlag for dataindsamlingen skal testpiloterne blogge om deres oplevelser minimum en gang om ugen. Når enden er nær, og bilen skal afleveres, kaster testpiloterne et blik tilbage på deres tre måneders testperiode. På projektets hjemmeside skriver en tidligere testpilot:
"Ja så har vi allerede haft elbilen i over to måneder og man vænner sig faktisk hurtigt til den. Det er en rap lille bybil som er nem at komme rundt med, og det har min kone da også opdaget for nu er det hende som snupper den på job og i byen for den er så nem at køre og nem at parkere – og så fylder kun lidt på p-pladserne."

Skal du køre på strøm?

Vil du være med i sidste runde af projektet i Varde Kommune, der løber af stablen i midten af januar, skal man tilmelde sig projektet senest fredag d. 7. december. Tilmelding foregår på www.testenelbil.dk. De borgere, som allerede har ansøgt, er med i puljen hele vejen igennem forsøget og behøver ikke at søge igen.

Publiceret 16 October 2012 06:00