Ellen Grundahl (tv.) og Karina Wollsen Diers. Foto: Mette Henriksen

Ellen Grundahl (tv.) og Karina Wollsen Diers. Foto: Mette Henriksen

Vil du gøre en forskel?

Ny gruppe for adoptivforældre på vej - Aabenraa Selvhjælp mangler frivillige

Af
Mette Henriksen

Det er både udfordrende og livsbekræftende at være frivillig i en organisation som Aabenraa Selvhjælp, hvor opgaverne spænder fra enkeltsamtaler, samtalegrupper, bisidderopgaver til mentorarbejde. "Jeg har været tilknyttet Selvhjælp som frivillig i et års tid nu, og opgaven har mange facetter. Samtidig med, at det er spændende og rart at være noget for andre, så får jeg utroligt meget igen. Det giver mig også en vis struktur i hverdagen, efter at jeg er gået på efterløn," fortæller Ellen Grundahl, som bl.a. står for caféen i Aabenraa Selvhjælps regi.

Nye grupper

Der etableres løbende nye grupper, og derfor har Aabenraa Selvhjælp med jævne mellemrum behov for at hverve nye frivillige. Opgaven som frivillig bliver man godt klædt på til, inden man sendes ud i "marken". "Som frivillig kommer man på et kursus, der ruster én til de udfordringer, man kan støde på som frivillig. Blandt andet er det godt at lære at passe på sig selv. Man kan hurtig blive følelsesmæssig involveret i de mange skæbner, man møder her. Og så får man også nogle fif til, hvordan man kan gribe selve opgaven, nemlig at yde hjælp til selvhjælp, an."

Ny gruppe for adoptivforældre

En af de nye selvhjælpsgrupper, som forventes etableret, er et forum for adoptivforældre. Det er Karina Wollsen Diers, mor til tre-årige Isabella, som har taget kontakt til Aabenraa Selvhjælp. Hun savner et tilbud til forældre som hende selv, med et eller flere børn, som har en "historie" med i bagagen. "Man støder på mange udfordringer i hverdagen, når man adopterer et barn. De har jo uvilkårlig en historie med, som vi måske ikke kender og som gør, at de reagerer anderledes, end man forventer," fortæller Karina Diers. "Mange gange er det som at støde panden på muren, for de fleste folk er slet ikke klar over, hvor sårbar disse børn er. Det er heller ingen nem opgave for børnenes pædagoger, som ofte slet ikke skolet til at tackle problemstillingerne," forklarer den engagerede mor, som håber på, at der er flere som hende, der har lyst til at søge støtte, sparre og hente inspiration i en selvhjælpsgruppe for adoptivforældre. Det første møde holdes tirsdag, den 30. oktober fra klokken 19 - 21.30 i NygadeHuset. Tilmelding til Aabenraa Selvhjælp. For mere information se www.aabenraa-selvhjaelp.dk

Publiceret 16 October 2012 12:00