Conny og Leif Nielsen – med i fodboldtræningslejr for 50 thailandske børn i Phuket

Conny og Leif Nielsen – med i fodboldtræningslejr for 50 thailandske børn i Phuket

Randers-hjælp til Thailand:

Skønt at se børn blive glade

Kendt Randers-mand med i en fodboldskole i Phuket

Leif Nielsen, i storhedstiden som fodboldspiller selvudnævnt midtercirkelgeneral på Spentrups førstehold i fodbold, har mange jern i ilden. Han har via andel i Randers Sport og Sport Direct støttet stort set al lokal idræt. Nu gør han også en indsats for fodbolden i Thailand.
Tidligere har han og familien – fru Conny, datteren Maria og sønnen Kasper – været medarrangør af og deltaget i fodboldskoler på Lanzarote, men nu går turen endnu længere. Til Phuket.
Det hele startede, da familien Lynge Nielsen fra Spentrup på en ferietur på Lanzarote mødte den tidligere professionelle fodboldspiller Peter Rasmussen, der ikke kunne forstå, at La Santa Sport, der havde masser af aktiviteter, ikke havde en fodboldskole for børn.
Efter to års pres fik han lov lave en fodboldskole. Det var i 2005.
”Da ville man fra La Santa Sport være tilfreds med 12 tilmeldinger. Men der kom 52 børn, og så har det ellers kørt lige siden,” fortæller Peter Rasmussen, der pludselig i fjor via ferie hos familie til Peters kone havde 36 børn til ”fodboldskole” i Phuket. Den skole vender vi tilbage til om lidt.
Nu har Peter Rasmussen så fået Leif Nielsen og Randers Sport med i projektet i Phuket.
Et projekt, der også støttes af Hummel og Select.
Leif Nielsen har i en årrække sammen med sønnen Kasper, der spiller i Randers FC, ageret assistenttrænere på fodboldskolen på Lanzarote.
Og han var ikke et sekund i tvivl om, at han skulle hjælpe, da Peter henvendte sig.
”Har man muligheden, skal man hjælpe. Jo, det koster, men bare det at se børn blive glade er alle udgifterne værd,” siger Leif Nielsen.

Smil

En måde at få børn til at smile er at give dem is.
”Peter fortæller, han gav isvafler i fjor. Til 50 børn. Dyrt? Næh, det kostede 37 kroner. Og gav 50 store smil og glade børn. Det sætter ligesom tingene og danske forhold i perspektiv,” mener Leif Nielsen.
Peter Rasmussen er spændt på fodboldskolen 2012, der afvikles netop i denne uge med deltagelse af Leif og fru Conny, mens børnene er blevet hjemme.
Fodboldskolen 2012 ligner en succes, for nu er der ordnede forhold. Således har solen lånt/lejet et helt stadion. Og man har plads til 50 deltagere.
I fjor var det anderledes.
”Jeg havde kunstgræs på et areal svarende til en halv håndboldbane. To jernstænger var bøjet to gange og banket i jorden som mål. Men de unge kom fem dage i træk – tre-fire på én knallert og 10 i en pickup. Alle i skoleuniformer og omklædning bag et hegn,” fortæller Peter Rasmussen om projektet, der er for 9-15-årige og omfatter fire timers træning dagligt i fem dage, med frokost og vand til deltagerne.
”Og så får de selvfølgelig også både t-shirt, fodbold og diplom som på de danske fodboldskoler,” siger Peter Rasmussen med en fodboldfortid som aktiv i B1901, Anderlecht, OB, B1909, Nr. Åby og Hvidovre og i alt 435 divisionskampe og angrebstrænerjobs for landsholdet, i Herfølge, Brøndby, HIK, Qatar, Fremad Amager, Frem, Skovshoved og nu idrætslærer på Birkerød Sportscollege.
Og i disse dage sammen med Leif Nielsen fra Spentrup arrangør af fodboldskole i Phuket.
Ja, legen med den lille runde kan føre til meget.

Publiceret 16 October 2012 11:12